Današnjo zadnjo etapo dirke so vsi kolesarji začeli z dobro mero izčrpanosti, ki jo je pustila Učka. Vzeli so jo kot odločilno in jo tako tudi odpeljali, čeprav je bil začetek dirke brez posebnosti, pa tudi nadaljevanje ni prineslo odločilnih pobegov, saj so še dvajset kilometrov pred ciljem vozili precej skupaj, s tem, da se je že izoblikovala vodilna skupina. Etapo je odločila strategija, deloma pa tudi močna burja in nizke temperature, ki so se sicer vsega hudega vajenim kolesarjem v zadnjih dveh dneh zajedale do kosti, da ne napišemo do meja zmogljivosti, kar je kot kaže vplivalo na nekatere tudi tako, da so posegli po nešportnih prijemih. Pri tem pa imajo zadnjo besedo sodniki in njihove ugotovitve lahko vplivajo na uradne rezultate, ki bodo dokončni jutri.

Največ moči za 'finiš' zadnje etape Jadranske magistrale je prihranil že omenjeni Tomaš Konečny (ČEŠ), ki je slavil zmago, presenetljivo mu je skozi cilj sledil Jure Zrimšek (SLO) iz Krke, zatem pa sta v cilj pripeljala še Radoslav Rogina in Mitja Mahorič iz KK Perutnina Ptuj, ki sta današnjo uvrstitev preslikala tudi v skupno lestvico najboljših kolesarjev posameznikov na 43. Jadranski magistrali. Ekipno je moštvo Elite KK Perutnina Ptuj zasedlo 1. mesto med 31-imi ekipami in na ta rezultat odločitve sodnikov verjetno ne bodo imele vpliva.

Srečko Glivar - glavni trener edine profesionalne slovenske kolesarske ekipe Elite KK Perutnina Ptuj TTIII je po koncu tekmovanja z rahlim razočaranjem priznal, da je računal na zmago Rogine. Dejansko bi glede na današnji rezultat 'izbral' končni rezultat. "Fantje so dirkali kot je treba - na vse ali nič, a odločila je igra sekund, naključij in okoliščin! Očitno danes za nas ni bilo prave športne sreče! V kolesarstvu je pač tako, da šteje samo zmaga, drugo nas niti ne zanima" je opravičeval svoj grenak priokus ob veselju, ki ga je sicer delil s svojo ekipo. Mlajša ekipa KK Perutnina Ptuj U23 tudi ni ostala neopažena in potrdila se je trditev vodstva kluba, da se v njej kalijo talenti, ki bodo v kateri od prihodnjih sezon lahko samozavestno stopili ob bok tekmovalcem v Elite zasedbi.

Prihodnji konec tedna obe ekipi KK Perutnina Ptuj spet čakata preizkušnji z najboljšimi. Profesionalna ekipa se namreč odpravlja v Švico na Stausee-Rundfahrt, kjer jih čakata dve enodnevni preizkušnji, ki štejeta vsaka zase in sta pri mednarodni kolesarski zvezi UCI označeni z 1.3 kategorijo, kjer bodo tekmovali številni močni klubi iz Avstrije, Nemčije, Švice, Italije in Francije. To pomeni, da bo konkurenca tam še za stopnjo težavnejša. U23 pa se odpravljajo na dirko kategorije 1.6 v italijansko Percotto, ki je nedaleč od slovenske meje.

Skupna razvrstitev po 2.etapi 43.Jadranske magistrale, 15.03.2003:
1. Pieter Weening (NIZ), Rabobank TTIII 8:41:38
2. Radoslav Rogina (HR), KK Perutnina Ptuj TTIII 0:08
3. Mitja Mahorič (SLO), KK Perutnina Ptuj TTIII 0:11
4. Tomaš Konečny (ČEŠ), 0:12
5. Theo Elthink , (NIZ) Rabobank TTIII 0:14
6. Matija Kvasin (HR), Radenska Rog Slovenica 0:28
7. Massimo Demarin (HR), KK Perutnina Ptuj TTIII 0:30
8. Jure Golčer (SLO), Volksbank Ideal GS III 0:33
9. Tomaž Nose (SLO), Krka 0:37
10. Christian Pfamberger (AUT), 1:37