Odrejena 10- dnevna karantena za Velenjčane se je iztekla. Včeraj je s treningom postopoma pričel del ekipe. V ekipi so bile do sedaj potrjene štiri okužbe. Prejšnji teden so bili v ekipi črno- rumenih potrjeni trije primeri okužb s koronavirusom, v obdobju karantene pa je bil virus potrjen še pri enem igralcu. Nihče izmed teh se do sedaj ni soočil z resnejšimi zapleti.

V klubu so po potrditvi prve okužbe, skladno z navodili in predpisi NIJZ, prekinili vse aktivnosti članskega moštva za 10 dni. Igralcem, strokovnemu vodstvu in vsem, ki so imeli tesnejši stik s članskim moštvom je bila odrejena 10-dnevna karantena, ki se je iztekla v teh dneh. Igralci, ki niso kazali znakov bolezni, so v času karantene trenirali od doma. Včeraj je s treningom postopoma pričel del ekipe. Z današnjim dnem pa se za člane, ki v obdobju karantene niso razvili nobenih znakov, pričenja skupni trening. Igralci s potrjenim virusom v prejšnjem tednu, bodo s treningi predvidoma pričeli naslednji teden.

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje: “Vsekakor je trenutna situacija za vse nas nova. Smo prvi od slovenskih prvoligašev, ki smo se soočili s takšno situacijo. V celoti smo upoštevali navodila NIJZ. V prvi vrsti si želimo, da okuženi igralci čimprej okrevajo. Nihče izmed teh nima resnejših zapletov. Kažejo pa znake manjše viroze. Tisti, ki se vračajo na treninge v tem tednu so zdravi. Upamo, da bomo čimprej kompletni in, da nadoknadimo kar smo zamudili.”

David Miklavčič, rokometaš RK Gorenje Velenje: “Po potrjeni okužbi v ekipi smo vsi v ekipi dobili odločbe o karanteni. Doma smo bili 10 dni. Prvih nekaj dni smo počivali, potem pa smo pričeli s treningi na daljavo, prek aplikacije Zoom. Trenutna situacija je za vse nova. Upam, da bo takšnih čim manj. Videli smo, da je bilo tudi pri ostalih ekipah nekaj tekem prestavljenih. Upam, da zgolj iz previdnosti in, da se situacija, ki se je zgodila pri nas ne ponovi.”

Foto: RK GORENJE VELENJE