V petem krogu 1.DOL za moške ste se v Novem mestu pomerila domača Krka in Panvita Pomgrad. Druga letošnja zmage so se razveselili Krkaši z rezultatom 3:1 (22,16,-21,22).

V obračunu dveh ekip s po eno zmago smo videli precej izenačeno srečanje. Večji del prvega niza si nobena izmed ekip ni uspela priboriti občutnejše prednosti. Kljub nekoliko slabšemu sprejemu so bili Krkaši učinkovitejši v napadu, boljši so bili tudi v bloku. V končnico niza so novomeški odbojkarji po močnem napadu Koncilje vstopili z dvema točkama prednosti (20:18). Po asu Koncilje in bloku Erpiča za 18:24 je že zgledalo, da bodo niz zlahka dobili domači. Odbojkarji Panvite Pomgrada so z zadnjim jurišom uspeli ubraniti štiri zaključne žoge, a svojo usodo so na koncu z napako zapečatili kar sami.

Niti igre so bile v drugem nizu povsem v rokah domačinov. Z močnim servisom so nasprotniku preprečili, da bi se razigrali v napadu, s tem pa so imeli lažje delo v obrambi. Hafner je razigral prav vse soigralce, ti pa so uspešno zaključevali napadalne akcije. Velik zaostanek je gostujoči ekipi vnesel kar nekaj nemira, kar so sodniki kaznovali tudi z rdečim kartonom, ki ga je dobil Flisar.

V tretjem nizu se je zgodilo tako rekoč pričakovano, kot se navadno pripeti ekipi, ki brez težav dobi prva dva niza. Krkaši so premehko vstopili v niz, odbojkarjem Panvite Pomgrad na drugi strani pa ni preostalo drugega, kot iti na vse ali nič. In to se jim je še kako obrestovalo. Pri rezultatu 14:15 je Flisar z napadalno točko in dvema asoma poskrbel za mini serijo, Pulko pa je ustavil Kumra za 14:19. S tem naletom so gosti nadaljevali in po bloku Beravsa za 16:23 je bilo že jasno, da se bo tekma podaljšala v četrti niz. Krkaši so sicer poskusili niz obrniti v svojo korist, a zaostanek je bil prevelik. Niz je z uspešnim napadom zaključil Rojnik.

Četrti niz je bil precej valovit. Priča smo bili serijam točk tako na eni kot na drugi strani. Pulko je z nekaj zaporednimi točkami Panvito Pomgrad popeljal v vodstvo, po bloku Bogožalca pa je bilo že kar 2:7 v korist gostov. Ko je že kazalo, da so Krkaši po asu Kumra strli nalet odbojkarjev Panvite Pomgrada (7:8), pa so le ti znova pobegnili na štiri točke prednosti. Podobne serije so nadaljevale še naprej. V končnico so z minimalno prednostjo po uspešnem bloku Kosmine vstopili domači (20:19). V napeti končnici je Panvito Pomgrad v igri ohranjal Pulko. A na drugi strani je bil prav tako razigran Kosmina, ki je še naprej uspešno napadal. Hafner je za za prvo zaključno žogo ustavil Pulka, tekma pa se je končala z napako Panvite Pomgrad.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen kapetan Kosmina s 17 točkami, z enako bero točk je tekmo sklenil tudi nekdanji Krkaš Zlatko Pulko v dresu Panvite Pomgrad. Martin Kosmina, kapetan domačih: “Končno se nam je poklopilo. Čez teden smo delali na dobrem vzdušju s ciljem, da sestavimo tekmo kot je treba. Danes smo bili pravi in uspela nam je odlična tekma.”

Foto: Aleš Oblak, MOK Krka

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 10. november 2018. Sodnika: Milojevič, Kramar.

OK Krka: Hafner 6, Ožbalt (L), Erpič 7, Vrhovšek, Kosmina 17, Kafol, Koncilja 8, Pucelj (L), Kumer 13, Lindič, Renko, Turk 15, Dimič.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 17, Novak (L), Ratkai (L), Rojnik 14, Beravs 4, Flisar 5, Volovlek, Bogožalec 9, Bedrač 2, Marovt.