Ljubljana, 24. junij 2019 – Brezčasen model Supercourt združuje sodobne slogovne smernice s klasičnim in minimalističnim adidasovim dizajnom. Čeprav prvotno ustvarjen za dvoranski parket, saj je svojo zgodbo začel pisati kot športna inovacija, je ikonični copat kaj kmalu postal prva izbira različnih družbenih skupin ter izraz njihove kulturne pripadnosti tako v dvorani kot na ulici.

Supercourt na prvi pogled deluje presenetljivo preprosto, a je poln duha preteklosti, ki prekaljenim modnim navdušencem nemudoma vzbudi občutek nostalgije. Zgornji del copata je izdelan iz belega usnja z mehko frotirno podlogo, gumijast podplat pa krasi vtisnjen adidas Originals logotip. Belo usnje predstavlja prazno platno, ki uporabniku omogoča svobodo, da na njem ustvari svojo lastno zgodbo. Copat tako s časom le še dodatno pridobiva na svoji unikatni vrednosti, saj mu vsaka zmečkanina, guba ali madež vtisne osebno noto.

Prihod prenovljenega modela so v adidasu obeležili z dogodkom v trgovini The Athlete's Foot v centru Ljubljane, kjer je obiskovalce s svojimi rimami pozdravil hip hoper Nipke, belo »slikarsko« platno copata pa je obiskovalcem po želji okrasil tudi adidasov umetnik. Nad zimzelenim klasikom, ki povzema slogan »Skrbno izdelan, da ga nosiš brezskrbno«, so se navdušili tudi številni modni in lifestyle vplivneži, med katerimi so pevci Gaja Prestor, Žan Serčič, Anabel in akrobata Flipping Art.

Nova generacija modela Supercourt je za vse dvoranske in ulične avanture na voljo od 21. junija  v trgovinah The Athlete's Foot.