Največji teniški turnir v Sloveniji za moške in sočasno največji športni dogodek na slovenski obali, ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 bo tokrat v Portorožu potekal od 3. do 11. avgusta.

V primerjavi s prejšnjim leti je nedvomno glavna sprememba povišanje nagradnega sklada s 50, na 75 tisoč ameriških dolarjev. Najmočnejši slovenski teniški turnir bo prav gotovo sprejel še katerega izmed igralcev, ki so uvrščeni med najboljših 100 na lestvici ATP, bržkone bo tudi t.i. cut – zadnji igralec, ki se neposredno uvrsti v glavni žreb, še nekoliko višji kot pretekla leta, ko se je le ta gibal okrog 230. mesta. Zadovoljstvo z vsakoletnim napredkom turnirja, ki velja za enega najboljših osmih turnirjev serije challenger na svetu, je potrdila tudi Zavarovalnica Sava, ki še naprej ostaja glavni sponzor turnirja.

»Zavarovalnica Sava s sponzorstvom turnirja izraža zadovoljstvo s sodelovanjem s Tenis Slovenija, hkrati pa vrača v okolje v katerem deluje. Turnir je nadvse popularen med teniškimi profesionalci kot tudi med obiskovalci. Trenutno sta dve povabili rezervirani za Nika Razborška in Jako Kaplja,« je dodal direktor turnirja Aljaž Kos. Po besedah kapetana slovenske teniške reprezentance Miha Mlakarja, najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene letos ne bo igral turnirjev serije Challenger, zato pa lahko pričakujemo Blaža Kavčiča in Blaža Rolo, med tem ko bo turnir primeren izziv tudi za Toma Kočevarja Dešmana in Mikea Urbanijo. Zadnji rok za prijavo igralcev je 16. julij, dan kasneje, torej 17. julija pa bo tudi novinarska konferenca z vsemi potrebnimi informacijami.

Spremenjen bo tudi dnevni program tekem, saj bodo igralci na igrišča stopili kasneje, kot je bilo to v preteklih letih. Neznosna vročina je lahko prevelika ovira za dolgotrajne nastope na portoroški trdi podlagi, zato se bodo dvoboji začeli ob 17. uri, drugi dvoboji ne pred 19. uro in tretji ne pred 21. uro. Zagotovo bo teniška igra, ob zmernejšim temperaturam, še nekoliko bolj kakovostna.

Začetek avgusta bo v uvodnem vikendu pripadel dobrodelnemu koncertu slovenske rock zasedbe Big Foot Mama (3. avgust) in zaključnemu koncertu na portoroški plaži, ko bo nastopil Magnifico. V času turnirja bodo na igriščih ob teniškem stadionu številni korporativni dogodki, kot tudi vsi generacijski teniški turnirji pod okriljem Tenis Slovenije. Na teniškem festivalu gre pričakovati nastope več kot 700 mladih teniških igralcev iz vseh slovenskih klubov, ki se bodo merili za prestižne portoroške nazive.

Direktorica Teniškega festivala Nina Spremo je dodala: »Navkljub času, ko številni načrtujejo dopust, pa otroci in tudi njihovi starši prihajajo na turnirje v Portorož, kjer bomo gostili prav vse starostne kategorije. Otrokom je okolje všečno, prav tako bližina turnirja ATP Challenger, kjer lahko občudujejo najboljše slovenske igralce in ostala priznana imena iz sveta tenisa. Obožujejo tudi podelitve, saj kar pogosto nagrade podeljuje eden izmed tistih, ki nastopa na turnirju Zavarovalnica Sava Slovenia Open.«

Rdeča nit teniškega dogajanja v Portorožu pa ni samo teniška igra, pač pa vseslovenska dobrodelna akcija »#Gibaj mladina«, s katero so ambasadorji začeli že meseca maja. Glavni akter številnih video epizod in končnega obračuna z Grego Žemlja je Rado Mulej, ki napoveduje kravato Žemlji, a sočasno v spletni nanizanki odlično napreduje v vseh teniških prvinah.

Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenija je poudaril namen projekta: »Gibaj mladina je dobrodelna akcija zbiranja sredstev za 100 otrok iz socialno šibkejših družin. Poleg Rada Muleja sta ambasadorja tudi Jakov Fak in Goran Dragič, podporo in partnerstvo pa projektu že nudijo PRO PLUS, s 24ur, oddajo Svet na Kanalu A in portalom 24ur.com, radijske postaje radio Center, radio Rock, radio Hit in radio Capris, časopisna hiša Delo s svojimi edicijami, veseli pa bomo podpore še katerega od slovenskih medijev. Celoten prihodek od koncerta Big Foot Mama in polovičen prihodek od prodaje kart za polfinalne tekme in obračun finala, bo šel izključno za dobrodelen projekt »Gibaj mladina«.«

Pomagaj otrokom in pošlji sms na 1919 z besedo TENIS5

www.tenis-slovenija.si