Le še 1 dan nas loči od najbolj zabavnega vstopa v poletje, ki bo v petek, 22. junija v Ljubljani. Tekači so že v pričakovanju posebnega dogodka Tušev tek barv, ki bo Ljubljano okronal že četrtič zapored. Pod sloganom “živi zdravo skozi zabavo” bodo tekači premagovali 5 km traso in se obarvali skozi magičen prah 5 barvnih postaj neškodljivih indijskih HOLI barv. Na cilju bo poskrbljeno za bogat program s številnimi razstavljavci, animacijami za vse generacije ter končno zabavo z vrhunskimi DJ izvajalci ter seveda barvami.

»Ponosni smo, da smo uspeli dogodek pozicionirati kot »naj« dogodek ob vstopu v poletje, saj je dogodek že mesece razprodan. Iz leta v leto se priključuje ideji teka »živi zdravo skozi zabavo« več generacij, tako bo letos tekačev, ki bodo premagovali skoraj petkilometrsko traso, že 10.000,« pravijo organizatorji. Tušev tek barv združuje profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni, ampak si želijo gibanja skozi zabavo, saj ni merjenja časa in zmagovalcev temveč je pomembna zabava. Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj bodo donirali 2.000 evrov Zvezi prijateljev mladine Slovenija za nakup šolskih potrebščin pomoči potrebnim otrokom.

Na cilju je poskrbljeno za bogat dnevni program s številnimi aktivnostmi, razstavljavci, animacijami za vse generacije ter končno zabavo z vrhunskimi glasbenimi izvajalci svetovnega ranga. Letos je najtežje pričakovan avtor svetovne uspešnice Faded Alan Walker, zabavali pa bodo tudi RedFoo, Mari Ferrari, Sophie Francis, Kosta Radman, Robert Falcon in Antonio. Še malo in najbolj spektakularna zabava ob vstopu v poletje 2018 se bo pričela.

Več informacij

Foto: Marko Delbello Ocepek