Na letošnje člansko evropsko prvenstvo se odpravlja kar trinajst slovenskih predstavnikov. V ženskih kategorijah bomo imeli sedem predstavnic na čelu z aktualno olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak in šest moških predstavnikov.

Prvi dan evropskega prvenstva v Lizboni bomo videli na tatamijih štiri naše predstavnike. V ženskih kategorijah bo nastope otvorila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov, kategorijo višje (do 52 kilogramov) bo nastopila Teja Tropan in kot tretja predstavnica Slovenije v petek bo na tatamije stopila Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov. David Štarkel se bo boril v kategoriji do 60 kilogramov kot prvi slovenski predstavnik v moških kategorijah.

Kot prva nosilka kategorije do 63 kilogramov bo nastopila aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak, druga nosilka turnirja pa srebrna iz Grand Slama Taškent in Grand Slama Tel Aviv Andreja Leški. V kategoriji do 70 kilogramov pa bo slovenske barve zastopala Anka Pogačnik. V moških kategorijah bomo v soboto imeli dva predstavnika in sicer Martina Hojaka v kategoriji do 73 kilogramov in Alena Vučino v kategoriji do 81 kilogramov.

Zadnji dan evropskega prvenstva v glavnem mestu Portugalske bomo na blazinah imeli štiri naše predstavnike. Kot zadnja slovenska predstavnica v ženskih kategorijah se bo na blazinah v Lizboni borila Patricija Brolih. V boj za kolajne in kvalifikacijske točke za olimpijske igre se podajajo še trije naši predstavniki v moških kategorijah in sicer Narsej Lackovič v kategoriji do 90 kilogramov, Vitro Dragič in Enej Marinič pa v odprti moški kategoriji.

Slovenska reprezentanca / Več o tekmovanju

Foto: Rok Rakun/JZS