Januarja bo Eurosport gostil teniški turnir Australian Open (OP Avstralije), kjer se bodo na igrišča po dolgem premoru vrnile vse največje teniške zvezde, od Rogerja Federerja in Simone Halep do Rafaela Nadala in Novaka Đokovića. 

Eurosport bo z inovativnimi pristopi k vodenju in najboljšimi strokovnjaki-analitiki v svoji ekipi prvenstvu v Avstraliji namenil kar 300 ur programa. Ker je lastnik ekskluzivnih pravic za prenose OP Avstralije v Evropi, bodo Eurosport Player in Eurosportova TV-programa edini kanali, kjer si bodo oboževalci tenisa iz Evrope lahko v celoti ogledali dvoboje prvega turnirja za grand slam v sezoni 2018.

Mats Wilander, Eurosportov teniški strokovnjak in voditelj ter zmagovalec sedmih turnirjev za grand slam: “OP Avstralije je povsem upravičeno najbolj priljubljen turnir med igralci. Tamkajšnje sproščeno vzdušje zelo dobro vpliva na njihove nastope, s čimer so posledično seveda zadovoljni tudi gledalci. Prepričan sem, da je Eurosport s svojo ponudbo za ljubitelje tenisa edina prava izbira.”

“Naši prenosi so pri gledalcih zelo priljubljeni, vedno pa iščemo še nove načine, kako bi jih obogatili in izboljšali. V naši ekipi gostimo največja imena iz sveta tenisa, ki ponujajo najboljše analize nastopov, gledalci pa lahko v celoti spremljajo svoje junake od kvalifikacij do finala. Ker smo sami veliki oboževalci tenisa, dobro vemo, česa si publika želi.”

Samo najboljši strokovnjaki
V tednih pred OP Avstralije in med njim bo Eurosportova ekipa športnih legend ponovno komentirala in gledalcem iz strokovnega in taktičnega vidika utemeljila vsako potezo na igriščih. V strokovni komentatorski ekipi, ki bo ponujala svoje izkušnje in poznavanje teniške igre, bodo John McEnroe, Boris Becker in Mats Wilander, Barbara Schett pa bo vodila eno Eurosportovih najbolj priljubljenih oddaj Game, Schett and Mats.

Henri Leconte, Nicolas Escude in Marion Bartoli – slednja je prejšnji mesec za to pomlad napovedala svoj povratek v tekmovalne vrste – bodo Eurosportova komentatorska ekipa v Franciji, medtem ko bosta mesti komentatorjev v Združenem kraljestvu zasedla Pat Cash in Jo Durie.

Ko spregovori komisar za tenis (Commissioner of Tennis), mu prisluhne ves svet. Neponovljivi Joe McEnroe se s svojimi brezkompromisnimi pogledi na teniški svet letos vrača v osveženi seriji The Commissioner, tokrat v malce krajšem formatu, kot smo ga vajeni iz prejšnjih let. A zato bodo mnenja ameriške teniške legende v Melbournu še toliko bolj jedrnata in gosta z iskrivo vsebino.

Inovacije, vselej inovacije
Oddaja The Coach, priljubljena tako pri ljubiteljih tenisa kot pri igralcih samih, v sezoni 2018 pridobiva novo podobo, ki bo gledalcem omogočila še boljši vpogled v najnovejše trende na teniških igriščih. Oddaja, ki jo snemajo v studiu s podporo za razširjeno resničnost, je zanimiv preplet vsebinskih analiz z najnovejšimi tehnologijami, še naprej pa jo bo vodil trener Serene Williams Patrick Mouratoglou. Moratoglou bo poskrbel, da bodo gledalci turnirja dobili popolno informacijo. Pripravljal bo celovite analize nastopov in igre igralcev na turnirju, pojasnjeval nenadne vzpone in padce v njihovi formi in utemeljeval, zakaj ima nekdo boljšo roko pri enem udarcu in ne pri drugem.

Oddaja Sports Explainer podrobno raziskuje mehaniko športov in vsled temu se Eurosportova zadnja epizoda ukvarja z evolucijo igre pri Rogerju Federerju, ki je v sezoni 2017 osvojil svoj 18. in 19. turnir za grand slam. V oddaji smo že videli, kako deluje Nadalov forhend in bekend Stana Wawrinke, letos pa so ustvarjalci oddaje Sports Explainer izbrskali in se poglobili v še nekaj udarcev, značilnih za najboljše teniške igralce našega časa.

V tednih pred OP Avstralije se bo Eurosport poklonil tudi karieri Rogerja Federerja – gledalci bodo videli Federerjeve najboljše trenutke z nastopov na OP Avstralije, vključno z neverjetno zmago v finalu nad Rafaelom Nadalom, ki ga je lani v Melbournu izločil v petih nizih. Eurosport bo turnir v živo pokrival tudi na digitalnih platformah in družbenih medijih, kjer bo uporabnike seznanjal s pregledom dneva in izborom najboljših trenutkov tudi v posebni jutranji spletni izdaji Aussie Breakfast.

Več kot le štirinajstdnevni turnir
Eurosport bo v prvi polovici januarja prenašal tudi ATP turnirje v Dohi, Brisbanu in Sydneyju, prav tako tudi Hopmanov pokal, kar bo gledalcem omogočilo, da v dnevih pred turnirjem za grand slam dodobra preverijo formo igralcev. Letos bodo gledalci Eurosporta lahko spremljali dvakrat več kvalifikacijskih dvobojev OP Avstralije kot lani, v četrtek, 11. januarja ob 9.30, pa si bo tako na Eurosportu kot na Eurosport Playerju mogoče ogledati neposredni prenos glavnega žrebanja.

Lanski prenosi OP Avstralije so bili v Evropi zelo gledani, pri čemer je finalni dvoboj med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom spremljalo kar 20,7 milijonov gledalcev*, kar je druga največja gledanost športnega tekmovanja v zgodovini Eurosporta.

Bogato športno leto na Eurosportu
Odprto prvenstvo Avstralije je prvo v vrsti velikih športnih tekmovanj, ki otvarja Eurosportovo vsebinsko najbogatejše leto doslej. V sezoni 2018 mu februarja sledijo še ZOI v Pjongčangu, maja Roland Garros v Parizu, junija dirka 24 ur Le Mansa, julija pa Tour de France in OP ZDA iz Flushing Meadowa v New Yorku.

Eurosportov teniški koledar za januar 2018:
30. 12. 2017 – 6. 1. 2018 -> Hopman Cup, Perth
1. – 8. 1. 2018 -> ATP Doha
1. – 8. 1. 2018 -> ATP Brisbane
7. – 13. 1. 2018 -> ATP Sydney
10. – 13. 1. 2018 -> kvalifikacijski turnir za OP Avstralije
25. – 28. 1. 2018 -> OP Avstralije 2018

Več informacij