Glasbenika, prijatelja, soseda, hribolazca, jadralca, navdušena smučarja in še bi lahko naštevali. Jernej Tozon - Jere in Aleš Bartol - Bart si že vrsto let, kljub natrpanemu urniku s svojima skupinama Čuki in Mambo kings, vzameta čas za skupna druženja tako poleti kot pozimi. Letos ko so razmere težke za potovanja je bil to še poseben izziv. Vendar je navada železna srajca pravita in brez ski openinga tudi letos ni šlo.

Mahnila sta jo tja, kjer je sneg. Na avstrijski ledeni Molltaler, 3300M visoko. Ker so bili apartmaji zelo zasedeni, sta jo mahnila kar z avtodomom. Zadnjih nekaj let uspešno sodelujeta z Elanom in Maticem Ruparjem, ki jima priskrbi vrhunsko Elanovo opremo in zadnji model smuč. Visoko nad oblaki se rojevajo nove ideje za pesmi, se prebudi kreativnost in volja do glasbe, ki jo zadnje čase še kako potrebujemo, pravita. Tukaj združita ljubezen do hribov, smučanja in potovanj.

«Vsak smučarski dan je zlata vreden, če je le možnost ga izkoristiva. Biti prvi na snegu je še poseben čar, ni ga čez vonj novozapadlega snega in tisti zvok pršiča pod smučkami prav poboža«, pravita priljubljena glasbenika.