Na zadnji tekmi letošnji tekmi v Murski Soboti so okrepljeni Mariborčani prepričljivo odpravili Sobočane po vsega dobri uri igre in tako Sobočanom prizadejali še deseti poraz v sezoni, sami pa so se z deseto prvenstveno zmago povzpeli kar na vrh lestvice.

Favorizirani Mariborčani okrepljeni z reprezentančnim sprejemalcem, Alenom Šketom, so bili tokrat proti oslabljeni Panviti pri kateri zaradi poškodbe ni igral prvi korektor, Branislav Radović, v uvodnih dveh nizih za razred boljši tekmec. Pri Sobočanih je tako na Radovičem mestu zaigral Nikola Ražnatović, njegovo vlogo na mestu sprejemalca pa je prevzel Dino Vinkovič, ki je tokrat zelo solidno odigral predvsem v napadu.

V uvodnem nizu so Mariborčani naredili odločilno razliko pri izidu 15:14, ko odbojkarji Panvite niso našli pravega odgovora za začetni udarec Alena Šketa, ki je serviral kar do 20.točke. Po številnih zapravljenih žogah domačinov je tako Škorčeva zasedba ekspresno dobila prvi niz. V drugem nizu pa se je tehtnica na mariborsko stran prevesila že po gostujočem vodstvu z 10:5. Takrat je domači trener, Aleš Hribar, zamenjal organizatorja igre in namesto Urbana Drvariča je vstopil Marin Novak, ki je poživil domači napad. A brez pravega sprejema servisa tudi v drugem nizu ni šlo in Mariborčani so hitro vodili že z 2:0 v nizih.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato še najbolj zanimiv in izenačen. Tokrat sta se tekmeca izmenjevala v vodstvo za točko vse do izida 18:15, ko so si Sobočani na servis Jureta Laknerja priigrali minimalno prednost treh točk. A je takrat na sceno še enkrat stopil nezaustavljivi Rok Možič, ki je s tremi učinkovitimi napadi izid hitro izenačil na 19.točki. Nazadnje je bilo nato izenačeno pri 23:23. Mariborčani so si po domačem začetnem udarcu rezervista, Blaža Grabarja, priigrali prvo zaključno žogo, ki jo je nato s servisom, kjer se je žoga srečno skotalila preko mreže, za maksimalno zmago s 3:0 zaključil Filip Uremovič. 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti: 

Sebastijan ŠKORC, trener Maribora: »Vsaka tekma je praktično »na nož«. Mi smo malo popustili v tretjem nizu in že je bilo negotovo, kjer pa smo se celo srečno izvlekli. Prva dva niza smo sicer imeli tekmo pod kontrolo, v tretjem pa smo malo padli. Fantom gre čestitka za prikazano v Murski Soboti saj nam je to že 15. zmaga zapored in to držati zaporedoma seveda ni mala stvari. Čakajo nas letos še tri tekme in za nas sezona še zdaleč ni končana. Prvenstvo je dolgo, mi imamo določeno kvaliteto, a takega prvenstva kot je letos v samostojni Sloveniji še ni bilo. Sobočani danes tudi niso igrali slabo. Verjamem, da se bodo s časom pobrali in si zagotovili višjo uvrstitev na lestvici z zasedbo, ki jo premorejo.«

Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada: »Mi kar v tem trenutku lahko ponudimo, danes smo. Pri gostih je bilo na koncu sicer tudi nekaj sreče, a Mariborčani okrepljeni s Šketom upravičeno ciljajo na najvišja mesta. Mi pa imamo bolj težave pri sebi, saj sta se nam vmes zgodili dve poškodbi in ena karantena. Po prekinitvi prvenstva težko resno treniramo in tako čakamo prednovoletni premor, da se sestavimo nazaj in začnemo igrati odbojko, ki smo jo igrali na začetku sezone. Radovič in Rojnik eno tekmo igrata in eno počivata, pozna se odsotnost Drvariča in to bi se poznalo tudi Mariboru, če bi ostali brez treh glavnih igralcev. Mi smo pač tu podhranjeni. Najprej moramo sanirati poškodbe, garali bomo čez novo leto za dober start v 2021, kjer bomo iskali čim boljšo pozicijo za končnico. Se pa tudi jaz podnevi in ponoči obremenjujem v tem trenutku najbolj s tem kako se lahko čim prej sestavimo nazaj, da pokažemo česar smo sposobni.«

ODBOJKA – Sportklub 1.A DOL, 14.krog: PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR  0:3 
Izidi nizov: 17:25, 19:25 in 23:25.

Sportklub 1.A DOL 2020/21 za moške, 14.krog / M.Sobota, 12.12.2020.
Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev, sodnika: Gregor Novak in Eva Tomec.      

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 9, Potočnik, Vinkovič 10, Drvarič 1, Radović, Rojnik 11, Flisar, Lakner 2, Novak 4, Bedrač 2, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

MERKUR MARIBOR: Cafuta 7, Šket 6, Detela, Možič 19, Donik 4, Uremovič 7, A.Adžović, S.Adžović, Planinšič 1, Kisiliuk, Ikhbayri 14, Kovačič, Herman in Košenina (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.    

Naslednjo prvenstveno tekmo bo igrala Panvita Pomgrad šele 6. januarja 2021 proti Hočam.