Člansko moštvo Rokometnega kluba Gorenje Velenje se v preostanek sezone podaja brez desnega zunanjega igralca Roberta Markotića. 27-letni Hrvat bo kariero nadaljeval pri moštvu TVB 1989 Stuttgart, ki se bori za obstanek v elitni nemški Bundesligi.

Levoroki hrvaški rokometaš je za črno-rumene v tej sezoni odigral vseh 10 tekem VELUX EHF Lige prvakov in dosegel 15 zadetkov. Najbolj učinkovit je bil v začetku oktobra, ko so izbranci Željka Babića doma odpravili danski Skjern (31:29). Tedaj je k uspehu prispeval štiri zadetke. Medtem je na tekmah Lige SEHA Gazprom skupno dosegel dva zadetka več (17).

Prvo orožje na desnem zunanjem položaju tako ostaja Nejc Cehte od katerega klub v nadaljevanju sezone pričakuje veliko. Klub bo primarno dodatno priložnosti ponudil mladim upom iz mladinske vrste in znotraj članske ekipe v skladu s strategijo vključevanja mladih domačih igralcev. V primeru posebne priložnosti pa je odprta tudi možnost dodatne okrepitve.

S tem gre klub iz Šaleške doline v smeri svoje v zadnjih dveh sezonah začrtane strategije, ki je usmerjena v pomladitev in vzpostavitev močnega produkcijskega centra, ki bo omogočil razvoj mladih. Vizija vodstva kluba je, da klub v naslednjih letih postane eden izmed vodilnih razvojnih centrov za mlade rokometne upe.

Rok Bizjak, direktor RK Gorenje Velenje: "Dogovor o Robertovem odhodu je bil sprejet zelo hitro, a ob enem tudi zelo korektno iz obeh strani. Vodstvo kluba je ocenilo, da je za nadaljevanje sezone v katerem bomo naredili vse, da dosežemo zastavljene cilje, to najboljša rešitev. Na drugi strani pa je bila takšna želja tudi iz Robertove strani. Naša naloga je, da naredimo vse, da ekipo pripeljemo v situacijo, da bo imela ta možnost za dosego ciljev, ki so bili zadani. Robert v dosedanjem delu sezone ni izpolnil naših športnih pričakovanj in pričakovanj naših navijačev zato smo se nazadnje skupaj s trenerjem tudi odločili za spremembo. Želim, da naš klub postane pravi produkcijski center in čim več priložnosti ponudi tudi našim mladim upom, ki svojo kakovost že dokazujejo na reprezentančni ravni in v naši mladinski ekipi, ki je trenutno vodilna ekipa v mladinskem državnem prvenstvu. Verjamem, da bodo mlajši in ostali člani, ki bodo sedaj lahko dobili več priložnosti v ekipo prinesli dodaten motiv, energijo in željo po zmagah. Cilji za nadaljevanje sezone ostajajo enaki in verjamem, da bo ekipa na igrišču dala vse, da jih tudi uresniči. Robertu pa želim vse dobro pri njegovi nadaljnji športni poti."

Več informacij

Foto: RK Gorenje Velenje