Pod okriljem Konjeniške zveze Slovenije, na pobudo strokovnega sveta v preskakovanju ovir, smo letos prvič organizirali Masters Cup Slovenije, na katerem je na treh turnirjih nastopilo preko dvesto konj iz Slovenije in tujine.

Organizatorji želijo s tem tekmovanjem na slovenska prizorišča ponovno privabiti najboljše domače jahače, ki zaradi boljših pogojev pretežno nastopajo v tujini. Z dobro organizacijo in najvišjim denarnim skladom v Sloveniji doslej, smo pritegniti tudi višje rangirane tekmovalce iz tujine. Idejo o organizaciji prvega Masters Cup-a Slovenije so podprli štirje klubi, in sicer: Kobilarna Lipica, KK Velenje, KK Velebiro in KK Suprinn ter izvedli tri tridnevne turnirje na tekmovališču Kobilarne Lipica in na tekmovališču KK Velenje. 

Master's cup Slovenije zajema tekmovanje Future Master's za mlade jahače, na višini ovir 135 cm, in  Grand Prix Master's na višini 145 cm. Zadnji turnir Master's Cup-a Slovenije se bo odvil konec tega tedna, med 28. in 29. septembrom v Kobilarni Lipica. Finalna tekma Grand Prix Lipica bo na sporedu v soboto, 29. septembra. Po dveh turnirjih v kategoriji Future Master's trenutno vodi Tanit Baukman iz KK Karlo Maribor, pred Nino Pangeršič iz KK Suprinn in Robertom Kučerjem iz KK Velenje. V kategoriji Grand Prix Master's pa Lana Tanko iz KK Velenje, pred Primožem Rifljem iz KK Suprinn in Tomažem Lauferjem iz KK Velebiro.

Foto: Konjeniška zveza Slovenije