Rakuten, Inc., FC Barcelona in Rakuten TV predstavljajo Matchday - Inside FC Barcelona, ​​uradno dokumentarno serijo FC Barcelona, ​​ki sledi klubski sezoni 2018-2019 in ponuja nov vpogled v zakulisje ekipe ter nam da vedeti, da je Barça "več kot klub."

Serija Matchday - Inside FC Barcelona je nastala pod okriljem produkcijske hiše Barça Studios v sodelovanju s Kosmos Studios, Rakuten, Inc., studiem Rakuten H Collective in Producciones del Barrio. Rakuten je edinstveno pozicioniran, da oboževalcem po vsem svetu predstavi novo dokumentarno serijo, saj je kot glavni partner FC Barcelona že od leta 2017 zavezan, da ljudi inspirira z močjo športa.

Serija je sestavljena iz osmih epizod, ki klub in njegove igralce spremlja skozi mejnike sezone 2018-2019, ki so postavili novo kulturo in filozofijo Barçe, enega najbolj priljubljenih nogometnih klubov na svetu. Serija bo gledalcem prikazala posnetke kluba in igralcev ter ekipi sledila, medtem ko uživajo v zmagi ali ko premagujejo poraz. Matchday spremlja igralce tudi izven igrišča in omogoča vpogled v njihovo zasebno življenje, kot so na primer: piknik v hiši Luisa Suáreza, ki sta se ga udeležila Leo Messi in Jordi Alba; kako Gerard Piqué uživa v prostem času skupaj z družino; Marc-André ter Stegen opremlja novo hišo in kako kuha Ivan Rakitic.

Matchday predstavlja tudi najbolj ikonične prizore izbranih tekem FC Barcelona v pretekli sezoni, ki jih pripoveduje priznan igralec John Malkovich, vmes pa so vključeni tudi mejniki, kot je »El Clasico«, tekma proti Real Madridu, ki je tudi eden najbolj gledanih športnih dogodkov na svetu. Dve epizodi prikazujeta, kako se igralci pripravljajo na El Clásico, kako se spopadajo s pritiskom tega pomembnega dogodka in kaj izkusijo v 90 minutah med igro. Serija predstavi tudi različne ljudi, ki so skozi osebne izkušnje postali del Barçe. Eden izmed takšnih je Rafa, gasilec, ki je v eksploziji izgubil svoj vid, a vsakič ko igra Barcelona obišče Camp Nou. In pa Andrey, navijač iz Rusije, ki FC Barcelono spremlja, kamor koli gre.

Premiera serije Matchday se začne 29. novembra ekskluzivno na Rakuten TV,  samo v Evropi, sledila ji bo še premiera na Japonskem ter distribucija s strani družbe Rakuten oziroma v partnerstvu z drugimi operaterji v regiji APAC in ZDA. FC Barcelona si je pridržala pravice v Afriki, Latinski Ameriki, regiji MENA in Kanadi.

Vsem navijačem Barçe, ki želijo poleg dokumentarne serije Matchday, predvajane izključno na Rakuten TV ter dogajanja na nogometnem igrišču, še pobliže slediti igralcem, je na voljo tudi uradna skupnost ljubiteljev Barçe na platformi Rakuten Viber – ta je redno posodobljena z ekskluzivnimi vsebinami iz zakulisja kluba. Barçin kanal na platformi Viber, ki ima več kot 2 milijona sledilcev, združuje navijače FC Barcelone z vsega sveta in jih seznanja z novicami v živo, objavami glede prihajajočih tekem, raznimi kvizi in posnetki iz zakulisja. Poleg tega kanal preko chatbot funkcije omogoča tudi napovedovanje zadetkov na posameznih tekmah ter izbor najboljšega igralca, z možnostjo osvojitve simboličnih nagrad in tako navijačem zagotavlja tudi možnost redne komunikacije s klubom preko platforme Rakuten Viber.

O FC BARCELONA
FC Barcelona je bil ustanovljen leta 1899 in je edinstven v mnogih pogledih. Klub je v lasti več kot 145.000 članov in se lahko pohvali, da je v zadnjih letih najbolj uspešen evropski klub. Od sezone 2004/2005 dalje so pridobili kar štiri od petih naslovov Lige prvakov in deset od šestindvajsetih naslovov domače lige. Zaradi svoje posebne osebnosti Barca velja za »več kot klub«. Najboljši igralci in trenerji tega časa namreč širijo njihov značilen slog igranja ekipe po vsem svetu, seveda v kombinaciji z zanašanjem na domače talente.

Vse to se ujema z njihovo ambicijo, da postanejo najbolj občudovana, ljubljena in svetovna športna ustanova na svetu. To poslanstvo podpirajo temeljna načela, kot so ponižnost, trud, ambicioznost, spoštovanje in timsko delo, klub pa je obenem zavezan tudi družbi, ki jo usmerja Fundacija FC Barcelona, kjer skozi pozitivne vrednote športa skrbijo za izobraževanje otrok. Neustavljiva rast je v zadnjih letih privedla do globalnega dosega več kot 340 milijonov navijačev in FC Barcelona postavila na vodilno mesto na družbenih omrežjih.

O DRUŽBI RAKUTEN
Rakuten, Inc. (TOKYO: 4755) je svetovni vodja na področju internetnih storitev, ki opolnomočijo posameznike, skupnosti, podjetja in družbo. Ustanovljen v Tokiju leta 1997 kot spletno tržišče, je Rakuten svojo ponudbo razširil na e-trgovine, finteh, digitalne vsebine in komunikacije, ki imajo skupaj približno 1,3 milijarde članov po vsem svetu. Skupina Rakuten ima več kot 18.000 zaposlenih in deluje v 30 državah in regijah.

O RAKUTEN TV
Rakuten TV - "Vaš kino doma" - Rakuten TV je ena izmed vodilnih platform Video on-Demand v Evropi, ki ponuja najnovejše filmske oddaje z najnovejšo tehnologijo v resnični kinematografski izkušnji, ki je na voljo na pametnih televizorjih. Rakuten TV je zdaj na voljo v 42 državah in je del podjetja Rakuten, Inc., enega največjih svetovnih podjetij za internetne storitve, ki ponuja široko paleto storitev za potrošnike in podjetja s poudarkom na e-trgovini, fintehu in digitalni vsebini. Rakuten s sedežem na Japonskem je znan po svojih partnerstvih s FC Barcelona, ​​NBA, Golden State Warriors, Davisov pokal in Spartan Race.