»V ta šport sem se podal predvsem zaradi mladostnih prijateljev,« je priznal po norih spustih znani slovenski cestni kolesar Matej Mohorič, ki je tako na Vuelti kot tudi na Giru d'Italia že dobil po eno etapo. »Slovenske ceste so zelo mirne, veliko imamo stranskih pot. Slovenija je po mojem mnenju najlepša dežela za kolesarjenje,« je na vprašanje voditelja Vida Kavtičnika, kje najraje kolesari, odgovoril Matej. Obenem je povedal tudi, da ni ljubitelj potovanj. Cestni kolesar je v pogovoru v oddaji Šport 1na1 z Vidom razkril še, katera je njegova najljubša sladica, o čem razmišlja, ko se »na glavo« spusti v dolino, in kakšen pomen ima za kolesarstvo zračni upor.

Mohorič se je kot profesionalni kolesar sicer osredotočil predvsem na enodnevne etape, letos pa je tudi ambasador virtualne dirke po Sloveniji, ki jo lahko spremljate med 27. februarjem in 27. marcem. Kavtičniku je med drugim zaupal še, kakšno je njegovo mnenje o električnih kolesih in kaj si želi početi po koncu kolesarske kariere. Ne glede na to, kako uspešen je, je Mohorič eden redkih profesionalnih športnikov, ki je bil v šoli izjemno uspešen – postal je celo zlati maturant. Vid je v pogovoru preveril tudi, ali drži mit, da so kolesarji večino časa slabe volje. Kaj je odgovoril Mohorič? Preverite v oddaji Šport 1na1 z Vidom.

Rokometaš Vid Kavtičnik trenutno živi in trenira v Franciji, a kljub temu se je odločil sodelovati z Zavarovalnico Generali. Skupaj ustvarjajo oddajo Šport 1na1 z Vidom, v kateri Vid gosti vrhunske športnike ali v športu delujoče posameznike. Gostje mu zaupajo skrivnosti iz svojega življenja, z njim kramljajo o tem, kako razmišljajo, kakšen je njihov običajen dan in kakšne načrte imajo za prihodnost. Slovenski rokometaš je v prejšnjih oddajah gostil že veliko slovenskih športnikov. Njegovi gostje so bili: košarkar Klemen Prepelič, alpski smučar Štefan Hadalin, tekačica na smučeh Petra Majdič, smučar prostega sloga Filip Flisar, odbojkar Tine Urnavt, bivši rokometaš, danes trener Luka Žvižej, alpska smučarka Ilka Štuhec in nekdanji košarkar Boštjan Nachbar.

Zavarovalnica Generali stalno pripravlja tudi precej vsebin, spletnih pogovorov, razprav in predavanj.