Izbor moštva je bil narejen izmed 69 igralcev, ki so se uvrstili v širši predizbor, določila pa ga je skupina štirinajstih izkušenih nogometnih strokovnjakov. MastrerCard All-Star moštvo šteje 23 igralcev, sestavljajo pa ga sledeča imena:

Vratarji (3): Gianluigi Buffon (Italy), Jens Lehmann (Germany), Ricardo (Portugal)
Obramba (7): Roberto Ayala (Argentina), John Terry (England), Lilian Thuram (France), Philipp Lahm (Germany), Fabio Cannavaro (Italy), Gianluca Zambrotta (Italy), Ricardo Carvalho (Portugal)
Vezni igralci (8): Ze Roberto (Brazil), Patrick Vieira (France), Zinedine Zidane (France), Michael Ballack (Germany), Andrea Pirlo (Italy), Gennaro Gattuso (Italy), Luis Figo (Portugal), Maniche (Portugal)
Napadalci (5): Hernan Crespo (Argentina), Thierry Henry (France), Miroslav Klose (Germany), Francesco Totti (Italy), Luca Toni (Italy)

Kriteriji za izbor igralcev v All-Star moštvo, ki šteje triindvajset najbolj zaslužnih igralcev letošnjega FIFA svetovnega nogometnega prvenstva, temeljijo na izjemni predstavi igre z žogo posameznih nogometašev. Na FIFA svetovnem nogometnem prvenstvu 2006 je sodelovalo kar 763 odličnih nogometašev iz 32 moštev, ki so zastopali svoje matične države. Izbrano častno moštvo MasterCard All-Stars sestavljajo igralci, ki so na nogometnem polju igrali v različnih pozicijah: vratar, obrambni igralec, napadalec, vezni igralec, itd. Komisija izkušenih nogometnih strokovnjakov, ki je odločala o končni sestavi MasterCard All-Star moštva, je budno spremljala igro vseh nogometašev na 56 odigranih tekmah FIFA svetovnega prvenstva 2006, zato končen izbor ekipe vključuje le tiste igralce, ki so se izkazali z izjemno igro na zelenici. Za vsakega nogometaša je uvrstitev v častno vrsto MasterCard All-Star moštva izjemna čast in ponos.

Ožji izbor kandidatov za MasterCard All-Star moštvo je bil narejen na podlagi tekem osmine finala, ki jih je ocenila komisija izkušenih športnih strokovnjakov iz šestih združenj: AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC in UEFA. Med njimi so zveneča imena kot so: Andy Roxburgh (Scotland), Roy Hodgson (England), Teofilo Cubillas (Peru) in Roger Milla (Cameroon), če jih naštejemo le nekaj. Praviloma se v ožji izbor za MasterCard All-Star moštvo izbere 50 kandidatov, vendar so se letos zaradi visoke kvalitete tekem na FIFA svetovnem nogometnem prvenstvu odločili za razširjen izbor, v katerega se je uvrstilo 69 nogometašev. Za finalen izbor v častno ekipoje bila ključnega pomena odličnost igre izbranih kandidatov v polfinalnih tekmah.

»Na vsakem FIFA svetovnem nogometnem prvenstvu izstopa doloženo število nogometašev, ki se od drugih razlikujejo po odličnem nastopu in imajo odločilen vpliv na samo tekmo,« je dejal John Stuart, senior vice president družbe MasterCard Worldwide in nadaljeval, »ne glede na to ali so nogometaši že uveljavljeni elitni igralci ali pa šele vzhajajoče zvezde, so dobrodošli v MasterCard All-Star moštvo. Z izborom častne ekipe, pa MasterCard najboljše nogometaše in njihovo igro prbliža tudi navijačem po vsem svetu, ki se v pogovorih na temo izbora igralcev v MasterCard All-Star moštvo še bolj približajo svojim favoritom in njihovi igri.«