Danes čaka Polono (naslovna fotografija) v 3. krogu senzacija Wimbledona, komaj 15-letna Američanka Cori Gauff, ki je po Venus Williams nadigrala še Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo, polfinalistko Wimbledona 2017. To bo sicer preizkušnja za Polono, igrati proti srednješolki, ki je sproščena in kar leti po igrišču, a Polona je v izjemni formi in se zaveda, da je sposobna še veliko več tako da optimistično stopa v današnji dvoboj.

Včerajšnji odlični Kajin niz, veliki Sereni pa zmaga
Komaj 18-letna Kaja Juvan se je v 2. krogu Wimbledona pomerila z največjo teniško igralko vseh časov in ji uspela odvzeti niz. Kaja Juvan je v 2. krogu prestižnega Wimbledona nudila zelo dober odpor sedemkratni zmagovalki Sereni Williams, a slednja na koncu ni dopustila presenečenja, kaj presenečenja, senzacije. Po slabo odigranem nizu Američankein suvereni igri Juvanove je slovenska čudežna deklica presenetila in dobila prvi del s 6-2. Jasno je bilo, da ni več prostora za ležerno igro Serene, a Ljubljančanka se ni dala. Kljub temu, da je Williamsova krepko dvignila nivo, je igrala hrabro in v 3. nizu iz izgubljenega položaja (2-5) prisilila tekmico, da je iz sebe iztisnila vse atome moči, rešila se je z asi pri servisu, kar znajo le največji. Nekoč 1. igralka sveta je na koncu vendarle slavila z 2-6, 6-2, 6-4. Čestitke Kaji za hrabro in dobro igro.

Čjang Vangova se je sprehodila preko Zidanškove do 3. kroga Wimbledona
Kitajka Čjang Vang, 15. igralka sveta in 15. nosilka Wimbledona, je v 2. krogu Grand Slama na sveti zelenici brez vsakršnih težav premagala Slovenko Tamaro Zidanšek s 6-1, 6-2. 21-letna Zidanškova, 59. igralka sveta, je v 1. krogu po maratonu izločila Bouchardovo, proti 27-leti Kitajki pa ni našla orožja. V samo 20 minutah je Azijka rešila uvodni niz. Ekspresno je povedla 4-0, šele nato je Tami osvojila edino igro v nizu. Vangova je nadaljevala v enakem slogu, takoj je vzela servisno igro Konjičanki ter imela v žepu 3-1. Kljub temu, da Zidanškova ni imela kaj izgubiti proti favorizirani Kitajki, saj je tudi vpisala najboljši izid na Wimbledonu, enostavno ni imela rešitve. Igralka iz Tianjina, ki je lani slavila na azijskih igrah, je zmagala po manj kot uri igre (54 minut). Zidanškova je na Wimbledonu izenačila svoj najboljši rezultat na turnirjih velike četverice. V 2. krogu je bila tudi letos na OP Avstralije.

V Wimledonu smo včeraj spremljali tudi tri slovenske nastope v konkurenci dvojic. Po Katarini Srebotnik sta danes izpadli še Andreja Klepač in Dalila Jakupović, uspešna pa je bila Zidanškova.

www.tenis-slovenija.si