NEW YORK, 30. julij 2020 – Ponovni zagon sezone NBA 2019-2020 bo dosegel navdušence v kar 215 državah, predvajan bo v 47 jezikih na televizorjih, računalnikih, mobilnih napravah in tabličnih računalnikih, začetek pa prinaša tudi povsem nov pogled na tekme, ki bo poskrbel za boljšo vključenost navijačev in jih še bolj povezala med seboj. Sezona se bo nadaljevala 30. julija z 88 tekmami, navijači pa bodo dobili tudi vpogled v zakulisje dogajanja in intervjuje iz kompleksa ESPN Wide World of Sports, ki se nahaja v Walt Disney World resortu na Floridi.

Nekaj glavnih dejstev ponovnega začetka NBA sezone 2019-2020:
- 22 ekip, ki bo sodelovalo v ponovnem začetku sezone NBA ima 89 mednarodnih igralcev, ki prihajajo iz 34 različnih držav, med njimi pa je rekordnih osem mednarodnih najboljših zvezd leta 2020: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks; Grčija), Luka Dončić (Dallas Mavericks; Slovenija), Joel Embiid (Philadelphia 76ers; Cameroon; BWB Afrika 2011), Rudy Gobert (Utah Jazz; Francija), Nikola Jokić (Denver Nuggets; Srbija), Domantas Sabonis (Indiana Pacers; Litva)*, Pascal Siakam (Toronto Raptors; Cameroon; BWB Afrika 2012) in Ben Simmons (76ers; Avstralija).  Vsaka izmed 22 ekip vsebuje vsaj enega mednarodnega igralca, Mavericks kar sedem.
- Določeni mednarodni igralci bodo na svojih dresih nosili sporočila o družbeni enakosti, ki jih bo oblikoval NIKE. Jeziki, v katerih bodo ta sporočila so angleščina, haitijska kreolščina, bosanščina, nemščina, hebrejščina, italijanščina, maorščina, slovenščina in španščina.
- Gledalci bodo lahko virtualno navijali preko aplikacije NBA, NBA.com in preko Twitterja, kjer lahko med tekmo uporabljajo različne hastage.
- Marketinška kampanja Whole New Game bo vsebovala tri mesta, ki bodo potekala skozi ponovni zagon sezone na družbenih omrežjih, poročanjih v živo in globalnih digitalnih platformah.
- Domači in mednarodni mediji, ki niso na prizorišču, bodo imeli virtualni dostop do igralcev in trenerjev ter posnetkov treningov posameznih ekip.
- 22 ekip bo odigralo po osem tekem od 30. julija do 14. avgusta v kompleksu ESPN Wide World of Sports v resortu Walt Disney na Floridi. Tekme se bodo zaključile 14. avgusta. Prvi del tekem v končnici se bo začel 17. avgusta.