NBA je včeraj napovedala, da bo pomočnica trenerja San Antonia Spursov Becky Hammon sodelovala v najnovejšem programu Jr. NBA Coaches - Online, virtualni platformi virov in vsebin, ki trenerjem košarke ponuja vaje, video posnetke in klinike. Program bo v nedeljo, 27. septembra, gostoval v aplikaciji OWQLO ob 20.00 BST in 21.00 CST. OWQLO je uradna aplikacija lige Jr. NBA v Evropi in na Bližnjem vzhodu.

Nekdanja igralka WNBA in zdaj trenerka NBA Becky Hammon je vzornicaštevilnim trenerkam, saj je šele druga trenerka v zgodovini NBA, prva redna pomočnica trenerja in tudi prva ženska, ki je bila del trenersko osebje NBA All-Star, ko je med igro NBA All Star 2016 bila pomočnica trenerja ekipe Zahoda. Hammonova je imela tudi plodno kariero v ligi WNBA, saj je med letoma 1999 in 2014 igrala za New York Liberty in San Antonio Stars. Veliko je igrala tudi v Evropi za Rivas Ecópolis, CSKA v Moskvi, Ros Casares Valencia, Nadeždo Orenburg in Spartak v Moskvi.

Registracije za najnovejše trenerje NBA - spletni program so zdaj sprejemljive in so na voljo vsem registriranim uporabnikom, starejšim od 16 let. Programi bodo vključevalie tudi razdelek z vprašanji in odgovori z Hammonovo, ki udeležencem omogoča interakcijo in učenje neposredno od gostujočega trenerja.

Od aprila 2020 je aplikacija OWQLO gostila interaktivno serijo vsebin "Jr. NBA at Home", ki ponuja treninge in vaje za košarko, ki jih je mogoče izvajati individualno in v omejenem prostoru, da bi mladim igralcem po vsem svetu pomagali ostati aktivni in razvijati svojo igro. Navijači lahko najdejo več informacij na owqlo.com in @NBAEurope na Instagramu. Za splošne informacije o Jr. NBA lahko navijači preverijo družabne kanale Jr. NBA na Facebooku, Twitterju in Instagramu.