LONDON, July 20, 2020 – Nacionalna košarkarska zveza (NBA) je danes imenovala Georgea Aivazoglouja za vodjo interakcije s privrženci in neposrednih stikov s potrošniki za Evropo in Bližnji vzhod (EME). Aivazoglou, je izkušen menedžer s področja digitalnih komunikacij s 15-letnimi izkušnjami na področju zabavne in telekomunikacijske industrije, bo imel sedež v londonski pisarni lige in bo poročal Ralphu Riveri, direktorju NBA EME. V tej, na novo ustvarjeni vlogi bo Aivazoglou združil vse kontaktne točke s privrženci v regiji, vključno z dogodki, lokaliziranim trženjem, vsebino in komunikacijami s poudarkom na prizadevanjih regije za neposredno komunikacijo s potrošniki.

"George ima izkušnje znotraj industrije, strast in globoko razumevanje košarke," je dejal Rivera. "S stalnim razvojem interakcij privržencev z NBA bo ta ključna vloga pripomogla k nadaljnjemu angažiranju in ustvarjanju novih priložnosti, da dosežemo naslednjo generacijo privržencev v regiji."

"Navdušen sem, da sem se pridružil tej ikonični ligi in počaščen sem, ker lahko prispevam k že tako fantastični ekipi," je dejal Aivazoglou. »Z več kot 60 evropskimi igralci v NBA in rekordnim številom prvoligaških iger na lokalnem področju, v Evropi še nikoli ni bil boljši čas, da si privrženec NBA. Komaj čakam, da se sezona znova zažene, da bomo lahko svojo interakcijo z igro popeljali na naslednjo stopnjo. "

Pred tem je Aivazoglou opravljal funkcijo podpredsednika za marketing in analitiko za Eurosport, kjer je vodil blagovno znamko, naročnike ter nadzoral linearne in digitalne platforme po vsem svetu. Pred Eurosportom je bil Aivazolgou glavni direktor marketinga v ezbobu, vodilnem ameriškem fintechu s sedežem v ZDA, pred tem pa je imel vodstvene vloge znotraj družbe Sky in T-Mobile International. Aivazoglou, rojen v Solunu v Grčiji, je magistriral iz trženja na atenski univerzi za ekonomijo in poslovanje ter diplomiral iz mednarodnega poslovanja in ekonomije na Univerzi v Makedoniji. Januarja 2020 je bil Aivazoglou imenovan v Council of Trustees of Sens, dobrodelno organizacijo s sedežem v UK, ki nudi podporo gluho-slepim ljudem.

Sezona NBA 2019–20 naj bi se ponovno začela v četrtek, 30. julija, z 22 ekipami, ki bodo igrale v ESPN Wide World of Sports Complex v Walt Disney World Resort na Floridi.