V prazničnem decembru so si tudi nogometaši vzeli čas za dobrodelnost. Prijateljska tekma med NK Triglav & prijatelji - All-Stars Gorenjska ter z dražbo športne opreme je prinesla : 980 kosov prehrambnih izdelkov / 487 kilogramov. Iztržek dražbe pa je nanesel na 2.500€. 

Najbolj "vroča" sta bila podpisana dresa Davida Zeca (NK Triglav Kranj) in Emmanuela Adebayorja (Istanbul Bašakšehir), kupca sta za vsakega od teh namenila 350€. Izdelki bodo razdeljeni Materinskemu domu Gorenjska in Varni hiši Gorenjska, sredstva zbrana z dražbo pa romajo v solidarnostni sklad kluba, ki bo tako več kot 10 mladih nogometašev iz socialno ogroženih družin odpeljal na zimske priprave v Umag.

"Res je decembra malce hladneje, je pa vseeno to idealen čas, ko se obdarujemo in še pogosteje pomislimo na sočloveka. Marsikdo bi rad šel na zimske priprave, vsi bi radi imeli enako opremo kot soigralci, pa to v današnjih časih ni samoumevno. Bistvo je enostavno, v klubu si želimo, da smo vsi ena ter velika družina in da imajo vsi enake pogoje. Gojimo pripadnost klubu od malih nog, ampak tisto pozitivno, saj je pojem pripadnosti klubu na našem področju pogosto narobe razumljeno. Ne glede na to, kaj se nam dogaja na in ob igrišču, mi imamo vedno visoko dvignjene glave," je dejal predsednik NK Triglav Kranj Beno Fekonja, ki je do prve pavze v prvi ligi (prenosi na Šport TV), zelo ponosen na svoje fante. 

V senci prej naštetih podatkov velja omeniti tudi revialno nogometno tekmo, ki je bila sila zanimiva in napeta tudi v rezultatskem smislu. All-Stars Gorenjska, ekipa sestavljena iz predstavnikov ostalih gorenjskih nogometnih klubov, je slavila s 3:2, niso pa trenerji in ostali klubski delavci, ki so branili barve moštva NK Triglav & prijatelji, zaostajali na kasnejšem sproščenem druženju ob pijači in jedači.

Iskrena zahvala prav vsem, ki so omogočili izvedbo dogodka, predvsem Mestni občini Kranj in županu Boštjanu Trilarju, in pa obiskovalcem ter staršem, ki so znova dokazali, da lahko, ko stopimo skupaj, gradimo velike stvari. Ob tej priložnosti NK Triglav Kranj vsem želi vesele praznične dni in vse dobro v prihajajočem letu.

Prva fotografija: Od leve Siniša Brkič (športni direktor NK Triglav Kranj), Marjan Brezar (najstarejši še živeči nekdanji nogometaš NK Triglav Kranj), Brin (mladi nogometaš kluba, ki je v nagradni igri prejel podpisan dres Poplatnika) in Gregor Bergant (vodja mladinske šole NK Triglav Kranj).

Vir: NK Triglav Kranj / Žiga Zupan