Velenje, 13. september – Otroci bodo tekli, a tudi peli in plesali. Za dovolj energije in dobre volje bo poskrbela ena najpopularnejših glasbenih dvojic pri nas, pop duo bratov Roka in Aneja Piletiča, bolj poznana kot BQL. Pričakujejo 1000 otrok iz vse Slovenije. Tekači potrebujejo tudi navijače.

Glasba hodi z roko v roki z dobrodelnim tekom Otrok otroku. Otroci imajo svoje glasbene idole in mlada brata, Korošca , Rok in Anej Piletič, poimenovana BQL, sta nedvomno med njimi.  Udeleženca priljubljenega televizijskega šova Slovenija ima talent sta si pridobila zvesto publiko od najmlajših, do vrstnikov in tudi starejših. S svojim nastopom bosta nagradila vse tekače. Tudi sama vedno poudarjata, da imata rada otroke in podpirata vrednote dobrodelnega teka Otrok otroku. Kot brata in glasbena ustvarjalca sta tesno povezana, skupaj sta močnejša, lažje premagujeta izzive, s katerimi se soočata kot mladostnika, glasbenika, dijaka. Zavedata se pomena sočutja in srčnosti v družbi in pogosto nastopata na dobrodelnih prireditvah.

Cilj 1000 otrok
Na letošnjem teku pričakujejo organizatorji okoli 1000 otrok iz vse Slovenije. Največ bo domačih tekačev iz Velenja, prijavljajo se tudi iz drugih krajev in regij. Organizirano pa se bodo teka udeležili otroci dveh osnovnih šol iz Šoštanja, in sicer OŠ Šalek in OŠ Šoštanj. Za tako močno podporo teku Otrok otroku gre zahvala tudi županom iz regije, še posebej iz domačega Velenja in sosednjega Šoštanja.

Očki in mamice vabljeni tudi na tek z otroškimi vozički
Dobrodelni Skazin tek Otrok otroku je namenjen otrokom do vključno 14. leta starosti, otroci pa si lahko sami izberejo dolžino proge, ki bo 400, 750 ali 2.000 metrov. Lahko tečejo v paru ali sami, novost letošnjega tega bo tek staršev z otroškimi vozički. Startnina za tek znaša 5 evrov, zbrana sredstva pa bodo v podjetju Skaza podvojili. Vsem tekačem bo za pretečeno progo namenjena medalja, ki je priznanje za srčnost, prijateljstvo in razumevanje družbenih dogajanj, ki se jim tako pridružujejo tudi otroci sami.

Vabljena vsa Slovenija, tudi navijači
Dogodek, ki bo v soboto, 22. septembra,  je družinskega značaja in bo trajal od 9h do 12h. V času tekov bodo otroci in družine deležni različnih animacij, zabave, pesmi in iger, zato organizatorji iz podjetja Skaza vabijo vse slovenske otroke in njihove starše, da se dogodka udeležijo v čim večjem številu ter tako prispevajo k čim višjemu zbranemu znesku, ki ga bodo v podjetju Skaza podvojili. Še posebej so toplo vabljeni tudi navijači, saj je ob podpori lažje teči.

Zbrana sredstva bodo  namenjena Društvu rejnic celjske regije za letovanje otrok, za katere skrbijo. Teh je okoli 150 otrok.

Več na www.otrokotroku.si

Foto: Raay Production