Velenjčane v soboto, 20. 3. 2021, čaka novi preizkus na evropskih tleh. Prvi "polčas" četrtfinala bodo odigrali na Češkem proti HC Robe Zubri, drugi "polčas" pa je na sporedu teden dni kasneje v Rdeči dvorani. Po hladnem tušu na tekmi proti RK Jeruzalem Ormož, Velenjčani na Češko odhajajo samozavestni in z visokimi cilji.

Ekipa iz Šaleške doline se je na dosedanjih evropskih tekmah predstavila kot izjemno zahteven tekmec. V drugem krogu so zanesljivo premagali italijansko Sieno s skupnim izidom 61:44, v tretjem krogu brez težav odpravili finsko ekipo Rihiimäki Cocks s skupnim izidom 62:52, v osmini finala pa so na kolena spravili Borac iz Banja Luke in slavili visoko zmago s 64:44. Ekipa iz Češke, HC Robe Zubri, se je v tekmovanju za evropski pokal do sedaj pomerila le z eno ekipo. Soočiti bi se morali še s St. Gallen in FC Hafnafrojdur, a sta ekipi tekmovanje zapustili. Slovakom, MSK Povazska Bystrica, pa so za las ušli s skupnim izidom 52:50.

David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja: “Na Češko odhajamo po zmago. Bo ta za gol ali deset pa bomo videli na Češkem. Ormož je preteklost, pred nami so novi izzivi in prvi je Zubri. Že v soboto lahko pokažemo, da smo dobra ekipa in s takšno miselnostjo se odpravljamo na pot. V ekipi je nekaj lažje poškodovanih igralcev, nič resnega, razen Tilna Sokoliča, ki bo zaradi poškodbe v Ormožu najbrž nekaj časa oddaljen od igrišča. Upamo, da bomo vsi negativni na koronavirus in, da nam le-ta ne povzroči kakšnih zapletov.”

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Čakata nas dva polčasa v četrtfinalu evropskega pokala. Prvi bo na Češkem, drugi doma. Zaradi koronavirusa imamo nekaj omejitev ob prihodu na Češko, zato ne bomo mogli imeti treninga v petek, ampak nič zato. Dobili smo nekaj posnetkov, na nasprotnika se intenzivno pripravljamo. Na Češkem bomo dali vse od sebe, da zmagamo.”

Evropski pokal EHF, 1. tekma četrtfinala - sobota, 20. marec ob 18:00 (Robe Arena, Zubri, Češka): HC Robe Zubri : RK Gorenje Velenje

Tekmo četrtfinala evropskega pokala EHF med HC Robe Zubri in RK Gorenje Velenje bo mogoče spremljati na EHFTV v soboto ob 18:00.

Foto: RK Gorenje Velenje