Velenjčani so minulo soboto odigrali prvo tekmo četrtfinala evropskega pokala EHF. Na parketu HC Robe Zubri so se pomerili v okrnjeni zasedbi in si z odlično igro v drugem polčasu priborili pet zadetkov prednosti za naslednji obračun, ki jih čaka v soboto, 27. 3. 2021, na domačih tleh.

Velenjčani so prvo tekmo otvorili izjemno prepričljivo in hitro povedli s 4:0. Udarni začetek gostov so hitro zamajali domačini, ki so rezultat uspeli poravnati in celo povesti za zadetek. V nadaljevanju prvega polčasa je sledila napeta igra, ekipi pa sta na glavni odmor odšli izenačeni s 15:15. Ekipa iz Šaleške doline se je v drugi polčas vrnila z izjemno strelsko serijo. Po šestih zaporednih zadetkih so si Velenjčani v izjemno kratkem času priborili prednost, ki so jo držali vse do konca tekme in se na koncu veselili zmage z 31:26. Velenjčani so imeli teden dni časa, da se pripravijo na drugi polčas četrfinala, ki jih čaka v soboto na domačih tleh.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Čaka nas drugi polčas četrtfinala evropskega pokala EHF. Na tekmi moramo dati svoj maksimum ne glede na to, da imamo 5 zadetkov prednosti. Ne smemo vstopiti z mislijo, da smo že zmagali. Nasprotniku moramo pokazati, da smo boljši na parketu.”

Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja: “Na prvi tekmi smo si z borbeno igro priborili 5 golov naskoka. Zubri so neugoden nasprotnik in znajo igrati rokomet. Razmišljamo samo o tej tekmi, na kateri moramo zaigrati 100% fokusirano od prve do zadnje minute, če želimo ponoviti dober rezultat. Vsi si želimo preboja v polfinale, zato moramo kot ekipa odigrati maksimalno, da dosežemo ta cilj.”

Evropski pokal EHF, 2. tekma četrtfinala - sobota, 27. marec ob 18:00 (Rdeča dvorana): RK Gorenje Velenje : HC Robe Zubri 

Foto: RK GORENJE VELENJE