Celje, 21. maj 2019 - Družinska rekreativno kolesarska prireditev Na kolo bo tokrat potekala že 14. leto zapored zadnjo nedeljo v maju. Spodbujanje skupnega aktivnega načina preživljanja prostega časa in skrb za zdravo okolje sta osnovni vodili pri organiziranju tega dogodka, ki bo povezal kar šest sosednjih občin s skupnim ciljem pred celjskim Citycentrom. Udeležence čaka letos še prav posebna glavna nagrada – e-kolo (naslovna fotografija) in možnost brezplačne izposoje e-Kolesca na celjski trasi.  V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena.

»Letošnjemu dogodku smo v imenu dodali še naziv »za zdravo okolje«. S tem želimo osveščati trajnostni način mobilnosti, hkrati pa spodbujati k aktivnemu transportu kot eni od oblik telesne dejavnosti za krepitev zdravja,« je v svojem nagovoru poudarila Snežana Delakorda, vodja organizacijskega odbora, in izpostavila še en vidik od mnogih koristnosti kolesarjenja.

Startna mesta tega največjega kolesarskega dogodka na Celjskem ostajajo v vseh šestih občinskih središčih sosednjih občin: Celje, Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec. Za dodatno spodbudo dolgoletnim udeležencem prireditve so nekaj sprememb doživele celjska, konjiška, vojniška, šentjurska in štorska trasa. Vsi udeleženci bodo tokrat kolesarili skozi Šmartno v Rožni dolini, se na Ostrožnem priključili na žalsko traso in po njej nadaljevali do cilja pri Citycentru.

Prav to odločitev pa je Edi Baumkirher, inšpektor v oddelku za cestni promet PU Celje še posebej pozdravil, saj bo s tem v še večji meri poskrbljeno za varnosti udeležencev.  »Zelo smo zadovoljni z organizatorjevim odnosom do varnosti udeležencev dogodka. Zato kolesarsko prireditev Na kolo uvrščamo med bolje organizirane in samo želimo si lahko, da bo tudi letošnja potekala brez zapletov.«

»Tudi naša podpora tej največji družinsko kolesarski prireditvi v Sloveniji je tradicionalna, saj smo pokrovitelj že od vsega začetka. Prepričana sem, da bomo skupaj dočakali tudi prihodnje jubilejno 15 leto kolesarskega dogodka. Temu v prid govori tudi dejstvo, da skupaj z našimi shop-partnerji vsakič zagotovimo za udeležence kolesarjenja več kot 100 bogatih praktičnih nagrad. Letos čaka srečnega izžrebanca še prav posebna glavna nagrada – električno kolo, ki ga podarja Hervis,« je o prispevku generalnega pokrovitelja spregovorila center managerka Darja Lesjak .

Vsak udeleženec bo ob prihodu v cilj deležen spominskega darila in tople malice, z nekaj sreče pa lahko osvoji tudi eno od številnih praktičnih nagrad.  Vsi otroci imajo gratis prijavnino in bodo poleg majice in toplega obroka prejeli še sladko presenečenje. Posebno nagrado pa prejmejo tudi najmlajši in najstarejši udeleženec ter najštevilčnejša družina.

V primeru slabega vremena sta nadomestna datuma nedelja, 2. in nedelja, 9. junij 2019.

Več informacij