Dodal je še, da se že pripravljajo na organizacijo osmega evropskega prvenstva gluhih košarkarjev, ki bo čez dve leti v Sloveniji. Sicer pa je bil ob letošnjem svetovnem prvenstvu organiziran tudi kongres predstavnikov Evropske zveze za šport gluhih, na katerem so ustanovili Mednarodno košarkarsko federacijo gluhih - DBF, katere članica je postala tudi Slovenija.

Po besedah Redžepoviča je težko sestaviti zares močno reprezentanco, saj ima Slovenija v primerjavi z Ameriko, kjer je dva in pol milijona gluhih in 18 milijonov naglušnih, zelo malo kandidatov. V slovenski ekipi je na letošnjem prvenstvu sodelovalo samo deset košarkarjev, saj drugi zaradi poškodb in odhodov iz reprezentance niso bili prisotni.

Prvo SP gluhih košarkarjev bi moralo biti lani na Švedskem, vendar je bilo zaradi premajhne udeležbe tik pred zdajci odpovedano, je povedal vodja slovenske reprezentance Anton Petrič ter dodal, da se je letošnjega prvenstva udeležilo 11 moških in štiri ženske ekipe. Po njegovih besedah je bilo prvenstvo v Atenah zelo dobro organizirano, čeprav se ga niso udeležile nekatere ekipe, ki bi po njegovem mnenju zelo povečale ugled košarke gluhih. Med drugim je v zadnjem trenutku odpovedala tudi ekipa Venezuele, zato smo pred dnevi pomotoma zapisali, da so naši tekmo z njimi verjetno dobili.

Novinarske konference se je udeležil tudi predsednik Sveta invalidskih organizacij Slovenije Boris Šuštaršič, ki je poudaril, da je ta uspeh med drugim tudi rezltat strokovnega dela in zagotovljenih finančnih sredstev vseh slovenskih invalidskih organizacij, ki si prizadevajo za nadaljnji razvoj športa pri invalidih.

Evropska zveza za šport gluhih je bila ustanovljena leta 1924 in je najstarejša mednarodna invalidska organizacija, slovenska športna zveza gluhih pa letos praznuje deseto obletnico obstoja.