Zimska idila je prijetno presenetila tudi velenjskega junaka, ki je za NK Rudar Velenje pred kratkim zabil jubilejni tisoči gol: »Ja, sem zelo ponosen na ta gol, seveda,« pravi Leon, ki pa ne more skriti navdušenja nad prvim snegom: »Obožujem pobeljeno naravo. In prazniki! Darila in kepanje! Uživam v zimi, zelo. Čeprav ne na belih, sem imel že dvakrat operirano koleno in ne morem raskirat, lahko me pa vidite kidati sneg (smeh). Ali pa v akciji – kepanje seveda! Z užitkom »naribam« kakšnega mimogrede (smeh). Veselim se tudi praznikov, takrat sem končno lahko z družino, to pri nas pomeni tudi čas molitev. Spomnim pa se, ko me je kot otroka enkrat prestrašil parkeljn na balkonu, to je bila kar strašna izkušnja, ampak vsaj priden sem bil za nekaj časa (smeh),« pove Leon.

Slovenski nogometaši vse pogosteje pozitivno presenečajo s preprostim življenjem izven igrišča. Prijaznega nogometaša lahko spremljamo v Prvi ligi Telekom Slovenije (tudi na Šport TV).

Fotografija: »Ko sem bil otrok je bil ta praznik vedno nekaj posebnega. Moji starši so se vedno potrudili, da nas je obiskal kak parkeljn in nas malo 'umiril'« (smeh)«.