Ljubljana, 26. julij 2018 – Pred pričetkom nove nogometne sezone adidas Football predstavlja posodobljeno linijo kopačk Team Mode, ki jo sestavljajo že dobro poznani modeli X18.1, NEMEZIZ 18.1, COPA 18.1 in PREDATOR 18.1.

 V klasični barvni kombinaciji rumene in črne navdušuje prepoznaven model X18.1, ki s pomočjo novega nizkega ovratnika CLAW COLLAR fiksira srednji del stopala, kar je med hitro igro ključnega pomena. Zgornji del kopačke je iz ultra tanke mreže SKELETAL WEAVE, ki ob dotiku z žogo omogoča njeno dobro odzivnost in daje občutek lahkosti. Zunanji podplat z napredno tehnologijo Drillium prinaša izjemen oprijem, 3D kalup za peto pa med pospeševanjem ohranja stopalo na mestu. Kopačka že navdušuje mnoge napadalce, med drugimi se bosta v letošnji nogometni sezoni z njo borila Gabriel Jesus in Luis Suarez.  

Po učinkovitosti pa ne zaostajajo modeli NEMEZIZ, COPA in PREDATOR, ki prinašajo popoln nadzor nad žogo, udobje, stabilnost in boljšo okretnost ter predstavljajo ultimativno obutev za hitre in spretne nogometaše. Kopačke PREDATOR 18.1 z zgornjo plastjo PURECUT LACELESS  brez vezalk zagotavljajo kar največjo površino za nadzor žoge, oblikovane pa so tako, da podporna struktura v obliki pletenine omogoča odlično stabilnost pri srednjem delu stopala. Predatorice sta za doseganje optimalnih rezultatov letos izbrala Paul Pogba in Mesut Özil.

V kategoriji COPA iz sedemdesetih let je na voljo model COPA18.1, ki bo tokrat na voljo v drzni srebrni, modri in rdeči barvi. Zgornji del kopačke sestavlja inovativna kombinacija kengurujevega usnja,  strukture X-Ray Vamp Cage, kar zmanjšuje možnost padcev in zdrse žoge, in sistema SOCK CONSTRUCTION, ki posnema zasnovo nogavic. Dodatno podporno prileganje in stabilnost omogoča kompresijski  pregibni jezik, udobje pa zagotavljajo penaste blazinice in vložek Ortholite Sockliner.

Za izboljšanje učinkovitosti najokretnejših nogometašev, kot so Alvaro Morata, Jesse Lingard in Roberto Firmino, pa so zasnovane kopačke NEMEZIZ 18.1. S sistemom za boljši oprijem in tehnologijo TORSIONTAPES stabilizirajo stopalo in omogočajo popolno prileganje, dodatno stabilizacijo gležnja pa nudi sistem DUAL-LOCK.  Slednji hkrati omogoča tudi hitro spreminjanje smeri gibanja, prepletena preja AGILITYKNIT 2.0 pa zagotavlja mehak dotik in občutek lahkosti.

Modeli X18, PREDATOR 18.1 in NEMEZIZ 18.1. so poleg različice za igranje na stadionu na voljo tudi v izvedbi za igro na prostem, kjer nogometašem kljub prilagoditvam modela za drugačno podlago še vedno zagotavljajo vrhunsko predstavo.

Pridružite se adidasu pri spreminjanju sveta športa in sledite razpravam s #HereToCreate na @adidasfootball na Twitterju, Instagramu in Facebooku. Za več informacij obiščite adidas.com/HereToCreate in adidas.com/football.