OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote se ponaša z več desetletno tradicijo ter aktivno deluje in utrjuje tradicijo odbojke v Pomurju. Članska ekipa Panvita Pomgrad nastopa v prvi državni odbojkarski ligi v kateri praviloma vedno zaseda mesta v zgornji polovici lestvice. V letošnji tekmovalni sezoni bo članska ekipa Panvita Pomgrad igrala v državnem prvenstvu Sportklub 1.odbojkarske lige (1.DOL) in v pokalnem tekmovanju OZS za pokal Slovenije.

Primarni cilji kluba so v prvi vrsti z igro na najvišji ravni zadovoljiti obiskovalce in ljubitelje odbojke. Cilje pa stopnjujemo iz sezono v sezono oziroma iz tekme v tekmo. V državnem prvenstvu sezone 2020/21, ki se za OK Panvita Pomgrad začenja v soboto, 19.septembra s tekmo v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti ob 19:00 uri proti Salonitu, si želimo uvrstitve v končnico državnega prvenstva ter biti posledično pri vrhu slovenske odbojke. V letos reorganiziranem prvoligaškem tekmovanju v Sloveniji nastopa v Sportklub 1.A državni odbojkarski ligi 8 moštev, v 1.B državni odbojkarski ligi pa prav tako 8 ekip, ki sezono začenjajo teden dni pozneje.

Prvenstvo sezone 2020/21 v Sportklub 1.A državni odbojkarski ligi za moške se začenja v soboto, 19.septembra in se po 14 odigranih tekmah zaključi 12.decembra.

Prvi nasprotniki OK PANVITA POMGRAD – sezona 2020/21:
1. krog, 19.september: PANVITA POMGRAD – Salonit Anhovo
2. krog, 26.september: Hoče – PANVITA POMGRAD
3. krog, 30.september: PANVITA POMGRAD - Krka
4. krog, 3.oktober: PANVITA POMGRAD – ACH Volley Ljubljana
5. krog, 10.oktober: Calcit Volley – PANVITA POMGRAD …

Pokalno tekmovanje OZS se začenja 23.septembra, članska ekipa OK Panvita Pomgrad pa se tekmovanju priključi v poznejši fazi …

PRIŠLI / ODŠLI: Najodmevnejši imeni med novim obrazi v Športnem klubu POMURJE DESET (OK Panvita Pomgrad) sta izkušeni korektor, 29.letni Branislav RADOVIĆ, ki je nazadnje igral v Hočah ter 27.letni bloker, Jure LAKNER, ki se je v Mursko Soboto preselil iz kamniškega Calcita. Nova obraza v članski ekipi pa sta tudi 20.letni organizator igre, Marin NOVAK, ki je prišel iz Hoč, in z dvojno licenco iz druge ekipe priključen članski vrsti 17.letni sprejemalec, Rene POTOČNIK.  

Prišlo je tudi do nekaj odhodov. Klub so zapustili sprejemalec Vasja PLESEC, korektor Zlatko PULKO, libero David NOVAK, bloker Maj MAROVT ter dolgoletni kapetan ekipe, Gorazd FLISAR, ki je prenehal z aktivnim igranjem odbojke in bo v novi tekmovalni sezoni 2020/21 pomočnik glavnega trenerja, Aleša Hribarja.

Izjava trenerja prve ekipe, Aleša HRIBARJA: »V ekipi je prišlo letos do določenih kadrovskih sprememb, kjer smo na mestih igralcev, ki so odšli zavihali rokave in pripeljali več kot dostojne zamenjave pri čemer računamo tudi na mlade moči iz naše druge ekipe. Na mojo željo se mi je v vlogi pomočnika pridružil tudi dolgoletni kapetan ekipe, Gorazd Flisar in menim, da zaenkrat funkcionirava odlično. Pripravljalne tekme so letos zaradi Covid-19 situacije nasprotnike dodobra omejile, smo pa zato odigrali po dve tekmi z Hočami, Mariborom ter tudi s Šoštanjem Topolšico in Fužinarjem… A so tudi drugi ostali brez pravih pripravljalnih tekem zato še bolj z nestrpnostjo pričakujemo, kaj bodo pokazali uvodni krogu prvenstva saj bomo zagotovo še kaj morali reševati že v času tekmovanja. Sam sem velik zagovornik dobre obrambe in agresivnega servisa, kar nas je krasilo lani. V tem duhu želimo nepopustljivo obrambo obdržati tudi za letos, nas pa v tem trenutku še pesti premajhna učinkovitost v napadu, saj je ta igralski kader spodoben igrati zelo hitro. Bomo pa morali stvari seveda še uigrati. Po Covid obdobju bomo tako šele na prvi uradni tekmi dejansko videli kje smo. Bo pa letos situacija v ligi očitno taka, da bo liga izjemno kakovostna saj so dobro kadrovali tudi ostali. Mi seveda nikakor nismo slabi, mogoče smo malo podhranjeni edino s telesno višino, pristop pa bo tisti, ki ga bom zahteval od mojih igralcev tudi na 110% in  šele potem bomo videli kam nas bo to na koncu pripeljalo.«

Izjava kapetana prvega moštva, Jakoba ROJNIKA: »Naši ekipi so se v letošnji sezoni pridružili perspektivni igralci. Začeli smo s pripravami in vsakodnevnimi treningi, ki so sestavljeni zelo kvalitetno, profesionalno in ciljno naravnano. Letos imamo zelo dobre možnosti posegati po odličnih rezultatih. To nam lahko uspe le ob zbranem treniranju, predanem igranju in z dobrimi medsebojnimi odnosi. Upam na dobro sezono, polno borbenosti, brez poškodb ter igro, ki bo temeljila na ekipnem duhu.«

Odgovorni v klubu se zavedamo kako pomembna je vzgoja lastnega mladega kadra, zato posvečamo veliko pozornosti tudi mlajšim selekcijam, ki so temelj vsake športne ekipe. V klubu zraven članske ekipe deluje še II.ekipa, ki bo v sezoni 2020/21 nastopala v 2.DOL, ki se začenja 10.oktobra ter poleg omenjenih še 4 mlajše selekcije (mladinci, st.dečki, mala in mini odbojka) ki tekmujejo pod okriljem OZS in iz leta v leto dosegajo boljše rezultate.

Poleg članske ekipe v Sportklub 1.A odbojkarski ligi bo klub letos z drugo ekipo nastopal tudi v 2.državni odbojkarski ligi, kjer si mladi odbojkarji (od starejših dečkov do mladincev) nabirajo prepotrebne izkušnje za lažji prehod v prvo člansko ekipo. Zaradi novih pravil letos pod okriljem OZS klub ne bo tekmoval s kadeti, saj po aktualnem pravilu za mlade igralce le-ti lahko igrajo oz. so registrirani samo v dveh tekmovalnih selekcijah. Pri OK Panvita Pomgrad bodo tako mladi odbojkarji omenjenega letnika igrali za mladince in v 2.državni odbojkarski ligi.

V klubu OK Panvita Pomgrad je za tekmovalno sezono 2020-21 registriranih cca. 60 odbojkarjev, poleg tekmovalnih selekcij pa v klubu delujejo še ne-tekmovalne selekcije v sklopu interesnih dejavnosti, kjer pod okriljem kluba po pomurskih osnovnih šolah organizirano vadi še vsaj 50 otrok … Seveda pa ne gre pozabiti tudi na strokovni kader, ki ga poleg trenerskega dvojca Aleš Hribar s pomočnikom Gorazdom Flisarjem pri članih, za mlajše selekcije v klubu sestavljajo še Dejan Fujs kot trener II.ekipe in hkrati koordinator dela mlajših selekcij v klubu, Miloš Bavec ter Miha Žalig.

I.ekipa OK Panvita Pomgrad za sezono 2020/21 – Sportklub 1.A državna odbojkarska liga: Branislav Radović, Nikola Ražnatović, Jakob Rojnik, Dino Vinkovič, Rene Potočnik (dvojna licenca), Urban Drvarič, Marin Novak, Jure Lakner, Žan Bedrač, Blaž Grabar, Tin Vrabl in Žan Vori. Trener: Aleš Hribar, pomočnik trenerja: Gregor Flisar; športni direktor: Jure Lukač.

II.ekipa OK Panvita Pomgrad za sezono 2020/21: Niko Kovačič, Rene Potočnik, Tim Štimulak, Miha Zelko, Nik Legen, Vid Suhadolnik, Timotej Prelog, Marko Stvarnik, Urban Rajnar, Aljaž Kučan. Trener: Dejan Fujs.

Programi, ki se izvajajo v odbojkarski šoli ŠK POMURJE DESET:
Program za animacijo in novačenje (predstavitve po šolah, sodelovanje na dogodkih)
Program otroška odbojkarska šola (interesna dejavnost v OŠ)
Program dela po selekcijah (mini odbojke – mladinske selekcije)
Program za talentirane (individualna vadba)
Program za motivacijo igralcev (prireditve, ogledi, mednarodni turnirji …)

Dosežki kluba v sezoni 2019/20:
- članska ekipa OK PANVITA POMGRAD je v državnem prvenstvu zasedla končno 5.mesto
- II. ekipa OK Panvita Pomgrad je v 3.DOL, vzhod prepričljivo osvojila naslov tretjeligaškega prvaka in se brez poraza uvrstila v višji rang tekmovanja, t.j. v 2. DOL
- v klubu pa v minuli zaradi aktualne situacije s Covid-19 predčasno končani sezoni beležimo tudi številne uspehe pri delu z mlajšimi selekcijami.
- v sezoni 2019/20 so kadeti OK Panvita Pomgrad v 1. kadetski ligi pred prekinitvijo prvenstva po odigranih dobrih dveh tretjinah tekem zasedli 1. mesto v državi
- mladinci OK Panvita Pomgrad so bili pred zaključkom prekinjenega tekmovanja po t.i. turnirskem sistemu na koncu 5. v Sloveniji
- st. dečki in mala odbojka pa so bili uvrščeni med 12.-16.ekip v državi

OK Panvita Pomgrad pa se lahko pohvali tudi z naslednji reprezentanti, ki so v sezoni 2019/20 nastopali v majici z državnim grbom:
SLO reprezentanca U-19, selektor Zoran Kedačič: Žan Bedrač in David Novak
SLO reprezentanca U-18, selektor Zoran Kedačič: Dino Vinkovič in Niko Kovačič
SLO reprezentanca U-17, selektor Iztok Kšela: Nik Legen, Urban Rajnar in Vid Suhadolnik

Klubu obstoj še naprej omogočata glavna sponzorja, to sta Skupina PANVITA in POMGRAD ter vsi ostali spodaj navedeni sponzorji katerim se tudi po tej plati najlepše zahvaljujemo za njihov doprinos in prispevek in jim tudi  na ta način izrekamo »iskrena hvala« - vsem sponzorjem, donatorjem, prostovoljcem…, ki podpirajo klub in skrbijo za uspešno zgodbo odbojke v Murski Soboti saj brez njihovih sredstev, moralne podpore in pomoči vseh vrst moška odbojka v Murski Soboti ne bi bila to kar je danes. Klub za sezono 2020/21 vpisuje tudi  nove člane – zainteresirani se lahko prijavijo do konca meseca septembra pri vodji mladinskega pogona in koordinatorju mlajših selekcij kluba, Dejanu Fujsu na mobile: 041 434 231 ali na E-mail!


Nazaj