Družba, ki je na slovenskem trgu prisotna vse od leta 1992, ko je bila ustanovljena tudi Rokometna zveza Slovenije, se je tako tudi uradno pridružila ugledni sponzorski družini zveze in bo z njo sodelovala vsaj do konca leta 2020. Pogodbo, ki vključuje sponzoriranje vseh reprezentanc in ostalih aktivnosti krovne rokometne organizacije pri nas, sta podpisala predsednik RZS Franjo Bobinac in generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar.

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: "Vesel sem, da se je OMV Slovenija, eno najuglednejših slovenskih podjetij, odločilo za pomembno strateško sodelovanje z Rokometno zvezo Slovenije v oblii platinastega sponzorstva, torej najvišje ravni sodelovanja. Prepričan sem, da je to zmagovita kombinacija za obe strani in, da bo OMV Slovenija z aktivacijo sponzorstva naredilo vse, kar si želi."

Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija: "Počaščena sem, da nas je Rokometna zveza Slovenije izbrala kot pomembnega poslovnega partnerja ter se ob tem predsedniku Franju Bobincu in ostalim iz vodstva zahvaljujem za priložnost. OMV Slovenija je družbeno odgovorno podjetje, ki poskuša pomagat lokalnim skupnostim, obenem pa že vrsto let vlaga tudi v slovenski šport. Za rokomet smo se odločili zaradi filozofije in vrednot zveze, ki imajo z našimi veliko vzporednic. To so strast, pogum, timsko delo in še marsikaj drugega, kar tudi nas vleče k dobrim rezultatom, zato je bila odločitev zelo lahka. Rokomet je poseben šport, ki ga Slovenci zelo radi gledamo, še večjo priljubljenost pa si je ustvaril z bronom na lanskem svetovnem prvenstvu. Verjamem, da uspehi ne bodo izostali niti v prihodnje in verjamem, da bomo skupaj dosegli še več."

Osnovna dejavnost OMV Slovenija pa je trgovanje z naftnimi derivati, ki ga dopolnjuje s široko paleto servisnih storitev. Razvejana maloprodajna in veleprodajna mreža podjetja vključuje poslovne centre v vseh večjih slovenskih mestih in več kot sto bencinskih servisov po vsej Sloveniji.

Mreža OMV-jevih bencinskih servisov je organizirana po načelu franšiznega poslovanja. Bencinski servisi so v partnerskem upravljanju in jih vodijo OMV-jevi partnerji, s katerimi družba dobro in uspešno sodeluje. Na vseh območjih, kjer deluje, se dejavno vključuje v lokalna dogajanja, saj je eno izmed njenih temeljnih načel poslovanja odgovornost do naravnega in družbenega okolja.

Foto: Žiga Intihar