Počasi se končuje tretji teden projekta Ostani doma in bodi teniško aktiven! S projektom želimo povezati slovensko teniško skupnost z različnimi zanimivostmi, zato vsak dan na družbenih omrežjih Tenis Slovenije potekajo vaje s teniškim trenerjem Robijem Cokanom, Anže Bašelj pa dvakrat na teden na Facebook live gosti zanimive teniške goste.

Včeraj je bil gost v Facebook pogovoru teniški igralec Blaž Rola. Blaž ima za seboj nekoliko drugačno pot, saj je po srednji šoli in enem letu igranja na turnirjih serije Futures odšel na izobraževanje v ZDA: “Odhod na študij v ZDA je bila zelo dobra odločitev. Ne glede na vse kar bi se zgodilo v profesionalnem tenisu, če tja ne bi odšel, je bila to življenjska izkušnja, ki je ne bi nikoli zamenjal. To pomeni, da bi se tudi zdaj odločil enako.” Ker študija še ni končal, ga ta obveznost še čaka, a pravi, da jo bo izpolnil. Še prej pa se želi vrniti med prvih 100 na lestvici ATP, trenutno je 141.

Naslednji pogovor je na sporedu v torek, 14. aprila, ob 12. uri, ko se nam bo pridružil Andrej Kraševec, selektor ženske reprezentance. Vprašanja lahko pošiljate na marketing@tenis-slovenija.si ali v zasebno sporočilo na Facebook profilu Tenis Slovenije.

Celoten intervju si lahko ogledate tukaj.