Moški del je potekal dokaj po pričakovanjih, saj sta Čuturič in Miklavc brez težav prišla do polfinala, kjer se jima je obetal vrhunski dvoboj s Hrvatoma Hanžičem in Laninovičem, a je žal prišlo do prekinitve in predaje, zaradi poškodbe Laninoviča. Tako smo videli le nekaj točk v tem dvoboju, ki bi sicer bil eden zanimivejših na tem masters turnirju. Hrvata sta tako pristala na četrtem mestu, na tretje pa sta se brez igre zavihtela Matijaševič in Makovec. Finale je bil nekoliko pospešen, saj je nebo ves čas nekoliko "jokalo", tako da sta Čuturič in Miklavc karseda na hitro opravila z Berkom in Lahom, svojo zmago pa ob podelitvi zalila s šampanjcem.

V ženski konkurenci so drugi dan nastopile najboljše štiri ekipe. Na tretje mesto sta se na koncu zavihteli evforični Hajdi Hauptman in Sara Habjan, ki sta premagali sikajoči Hrvatici, Prnajkovo in Romičevo. Do finala sta se dokaj zlahka prebili ekipi Štumper - Cingerle in Oblak - Sirk. V atraktivnem finalu sta brez večjih težav povedli Oblakova in Sirkova z 2:0.

Vsekakor lep zaključek prvega masters turnirja, ki ga je drugi dan spremljalo največje število gledalcev doslej. Kljub muhastemu vremenu so dokazali, da so iz pravega testa in vztrajno vzpodbujali in navijali za naše najboljše odbojkarice in odbojkarje.

Nagradni sklad Nivea Beachvolley cup za posamezni masters turnir znaša 768.000 SIT. Denarne nagrade je prejelo najboljših osem moških ekip in šest ženskih ekip.

Čez nekaj dni so na vrsti že prve kvalifikacije v primorskem koncu! 9. in 10. julija torej druge kvalifikacije Sport 2000 Open, ter drugi masters turnir, 11. in 12. julija. Predprijave za Sport 2000 Open sprejemamo še dan pred tekmovanjem do 16. ure, na naslovu: Agens športni marketing, Jaka Platiše 17, 4000 Kranj, na elektronskem naslovu: agens@agens.si (povezava je omogočena tudi preko spletne strani www.agens.si), po faxu: 04/ 2331 045 oz. uro in pol pred pričetkom tekmovanja na samem prizorišču.

Lepo vabljeni vsi ljubitelji odbojke na mivki in vsi rekreativci, ki bi se radi pomerili v tej vedno bolj popularni in atraktivni igri.