Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 7. kroga 1.DOL v Murski Soboti ugnali odbojkarje GEN-I Volley s rezultatom 3:0 (25:16, 25:14, 25:22). V vrste gostov se je iz tujine vrnil nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Alan Komel.

Postava in dosežene točke za Panvita Pomgrad: Grut 20, Bogožalec 14, Flisar 12, Rojnik 11, Javornik 4, Kasnik 3, Banič, Ratkai S, Bedrač, Felkar, Pečnik, Hrastovec in Ratkaj J.

Postava in dosežene točke za GEN-I Volley: Komel 9, Križanič 7, Paliska 6, Perovič 4, Godnič 2, Kavčič 2, Filiputti 1, Vidmar, Nanut, Krašna, Kristančič, Marc, Marušič, Rijavec in Maraž.

Tekmo so na servisu odprli odbojkarji GEN-I Volley. Do prvega odmora sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Po servisu Flisarja je Panvita Pomgrad povedla, vendar so gostje takoj izenačili na 5. točki in po napaki v domačih vrstah povedli za točko. Panvita Pomgrad je izenačila na 7. točki in po natačnem servisu Rojnika je na prvi tehnični odmor odšla z minimalno prednostjo. 

Obe moštvi sta se borili za vsako točko, nobeni ni uspelo priti do občutnejše prednosti. Po dobrem bloku Javornika je Panvita Pomgrad na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo dveh točk. Po servisu Kasnika se je prednost povečala in odreagiral je Dačovič kateri je pri rezultatu 19:16 vzel polminutni odmor, toda domačih to ni zmedlo, saj so nadaljevali z dobro igro in povedli z 21:16 ter prvi niz brez težav pripeljali do zmage z 25:16.

V drugem nizu je na servisu nadaljeval Jure Kasnik in Panvito Pomgrad takoj popeljal v vodstvo s 3:0. Gostje ponovno niso imeli odgovora na igro Panvite Pomgrada, pri rezultatu 5 : 1 je sledil polminutni odmor na zahtevo Dačoviča, toda to na igro domačih ni vplivalo. Gostje so poskušali z napadi, vendar je domači blok v navezi Bogožalec Flisar bil uspešnejši, Bogožalec je bil uspešen v enojnem bloku in Panvita Pomgrad je na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo 8 : 2. 

Po vodstvo Panvite Pomgrad s 14:6 je v domačih vrstah prišlo do manjšega padca koncentracije. Po servisu Komela so gostje rezultat znižali na 15:9.  V naslednji akciji je Rojnik dosegel točko in na drugi tehnični odmor sta ekipi odšli z izidom 16 : 9.  Panvita Pomgrad v nadaljevanju tekme ni popuščala in niz dobila s 25 : 14.

Gostje so tretji niz začeli bolje od predhodnih dveh, po dobrem servisu Komela so povedli s 3:1, domači pa so izenačili na 4. in 6. točki. Prvi tehnični odmor so dobili gostje z minimalno prednostjo. Gostje so nato povedli 10:8, domači so odgovorili z dobrim napadom Bogožalca in blokom Gruta, rezultat pa je bil na 11. točki izenačen. Po dobro postavljenem bloku Bogožalca in Flisarja je Panvita Pomgrad prešla v prednost, vendar ne za dolgo, saj je Komel rezultat poravnal na 14. točki in drugi tehnični odmor so z minimalno prednostjo dobili gostje.

Odbojkarji Panvite Pomgrada  so prevzeli pobudo z udarcem Andreja Gruta za 19:18 in Dačovič je reagiral s polminutnim odmorom. Odbojkarji Panvite Pomgrada so preko bloka Gruta in dobrega napada Bogožalca povedli že za tri točke, sledile sta dve zaporedni točki odbojkarjev GEN-I Volleya in polminutni odmor je vzel Fujs, vendar so gostje takoj izenačili na 21. točki. Ob dobrem napadu Rojnika z druge linije je Panvita Pomgrad ponovno prešla v vodstvo.

Bogožalec je v naslednji akciji bil uspešen v napadu in domače povedel v vodstvo s 23 : 21, nato pa je Panvita Pomgrad prek Bogožalca izkoristila drugo zaključno žogo in slavila s 3 : 0.