Rokometaši Gorenja iz Velenja v nedeljo v Rdečo dvorani pričakujejo ekipo Metaloplastike, s katero so se na prvi tekmi drugega kroga Pokala EHF pomerili minulo nedeljo. Na povratnem obračunu bodo branili lepo prednost s prve tekme, kjer so ekipo iz Srbije premagali z 32:24.

Velenjčani so že na nedeljski tekmi pokazali, da so se na nasprotnika dobro pripravili. Čvrsta obramba Velenjčanov je Srbom onemogočala doseganje lahkih zadetkov, na drugi strani pa so v napadu črno-rumeni dosegali lahke zadetke iz hitrih protinapadov. Velenjske ose so vodile od prve do zadnje minute in si vseskozi pridno nabirale razliko v zadetkih. V drugem polčasu je prednost Gorenja znašala že +9 zadetkov, na koncu tekme pa je rezultat na semaforju kazal 32:24 za ose.

V 3. krog kvalifikacij se bo prebila ekipa, ki bo imela v skupnem seštevku obeh tekem (doma in v gosteh) boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki. V primeru neodločenega izida bo napredovalo moštvo, ki bo na gostovanju doseglo več zadetkov.

Prenos tekme iz Velenja si lahko ogledate na programu Šport TV 1 ob 18.55.

David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja: »Čaka nas drugi polčas tekme z Metaloplastiko. Čeprav smo v gosteh zmagali za osem zadetkov se bomo vseeno potrudili, da odigramo čim boljšo tekmo. Predvsem se bomo osredotočili na našo igro in poskusili popraviti čim več pomanjkljivosti, ki nas tarejo že od začetka sezone. Vsekakor je zmaga imperativ.«

POKAL EHF, 2. KROG KVALIFIKACIJ
1. tekma, 6. oktober, 19.00 (Šabac, Srbija): METALOPLASTIKA : GORENJE VELENJE 24:32 (11:16)

GORENJE VELENJE: Taletović (13 obramb), Husejnović, Panjtar, Verdinek 10 (1), Matanović 7 (5), Tajnik 4, Šol 3, Haseljić 2, Kavčič M. 2, Kavčič A. 2, Mazej 1, Bojanić 1, Celminš, Miklavčič, Drobež, Okleščen

2. tekma, 13. oktober, 19.00 (Velenje, Rdeča dvorana): GORENJE VELENJE : METALOPLASTIKA

Foto: RK GORENJE VELENJE