Velenjske rokometaše po sobotni zmagi Pokala EHF proti ekipi Metalurga (24:19) čaka nov preizkus v domačem prvenstvu. V velenjsko Rdečo dvorano to sredo ob 19.00 prihaja ekipa Dobove.

Varovanci trenerja Zorana Jovičića časa za pripravo na novo tekmo ne bodo imeli prav dosti. Že v sredo v goste prihaja ekipa iz Dobove, ki trenutno zaseda visoko četrto mesto na lestvici in je v tej sezoni izredno neugoden nasprotnik. Ekipa Benjamina Teraša ima po desetih krogih sedem zmag in tri poraze. Najboljši strelec ekipe, ki prihaja to sredo v Rdečo dvorano, pa je Marko Sintič in je s kar 80 zadetki na desetih tekmah tudi najboljši strelec lige.

Velenjčani, ki so dobili zadnjih šest tekem, bodo skušali zmagoviti niz nadaljevati tudi v sredo v domači Rdeči dvorani. Obračun se bo začel ob 19. uri.

Andris Celminš, rokometaš Gorenja Velenja: »Zagotovo lahko pričakujemo težko tekmo, vendar je vse v naših rokah, da zmaga ostane v Velenju. Če bomo dovolj zbrani in pokazali naš pravi obraz, mislim, da bi se morala tekma odviti po naših željah. Imamo dva dni časa, da se pripravimo, v sredo pa se bomo potrudili, da na igrišču pokažemo svoj maksimum ter da nadaljujemo zmagoviti niz.«

11. krog Lige NLB, 20. november, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : DOBOVA

Foto: RK GORENJE VELENJE