Pokal Slovenije v preskakovanju ovir je včeraj v Lipici osvojila simpatična Lana Tanko s konjem Quantums Boy. Mlada tekmovalka je tokrat prvič nastopila v članski konkurenci, a je najhitreje zaključila nastop na 140 centimetrov visokih ovirah in se veselila prestižne lovorike.

»Zelo sem zadovoljna, vse se je dobro izšlo. Tudi vzdušje je bilo odlično,« je po včerajšnji svečani razglasitvi rezultatov v Lipici dejala zmagovalka Pokala Slovenije v preskakovanju ovir Lana Tanko - mlada tekmovalka, ki se po študiju managementa posveča konjem v Konjeniškem klubu Velenje. Drugega mesta v pokalni razvrstitvi se je veselil Tomaž Laufer s Heart Stealerjem iz Konjeniškega kluba Velebiro, tretjega mesta pa Živa Šefman s konjem Doonaveeragh Dot Ie, prav tako iz Konjeniškega kluba Velenje.

Po treh sončnih dneh, ki so poskrbeli za enkratno tekmovalno vzdušje, so včeraj v Lipici svečano razglasili tudi zmagovalce Pokala Slovenije med mlajšimi tekmovalci in državne prvake v preskakovanju ovir z mladimi konji. Najboljšim slovenskim jahačem z okrog 180 konji so se v teh dneh pridružili tudi tekmovalci iz Italije, Hrvaške, ZDA in Makedonije.

Na hipodromu v Lipici se je tako zaključil niz devetih letošnjih konjeniških tekmovanj, ki pomeni niz največ privlačnih, atraktivnih in uspešno izvedenih konjeniških tekmovanj v zadnjih 25 letih. Med drugim je Kobilarna Lipica v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije letos prvič organizirala državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji, včeraj pa jim je dodala še Finale Pokala Slovenije v preskakovanju ovir in Državno prvenstvo v preskakovanju ovir za mlade konje.

Že 14. oktobra bo na jesenska doživetja na edinstvenem lipiškem posestvu vabil pohod Najlepše barve in okusi jeseni v Lipici v sklopu Festivala kraška gmajna, 21. oktobra pa Družinski festival s Tetko jesenjo. Vse oktobrske nedelje bodo priložnost za stik z belimi lipicanci, ogled predstave z lipicanci Zgodba o Lipici, sprehode po posestvu, ki se bo odelo v čudovite jesenske barve, vožnje s kočijo in jahanje igrivih ponijev za otroke. Poleg več kot 300 belih lipicancev in nepozabnih družinskih doživetij bodo v Lipico vabile tudi jesenske dobrote Krasa, s katerimi obiskovalce razvajajo v restavraciji hotela Maestoso.

Vsi rezultati in startne liste

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed