Uvodna dneva teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open se teniški igralci borijo za vstop v glavni del turnirja, ki se začne danes, hkrati pa je bil uvodni večer, z nastopom slovenskih rokerjev Big Foot Mame, sijajen vstop v dober teden dni dolg teniški bum na Obali.

Petkov koncert ljubljencev slovenske rock scene je odprl osem dni dolg teniški praznik, ki bo na portoroška igrišča zvabil blizu tisoč teniških igralcev. Petkovo koncertno dogajanje na teniškem stadionu je v ospredje postavilo projekt Gibaj mladina, ki ga Tenis Slovenija organizira v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje za pomoč stotim otrokom, ki bodo v šolskem letu 2018/19 prejeli brezplačne ure športnih aktivnosti. Tisoč ljudi je na teniškem stadionu, ki po podlagi spominja na igrišča zadnjega letošnjega grand slama, OP ZDA v New Yorku, rajalo s slovenskimi izvirnimi rokerji Big Foot Mamo, nastopili pa so tudi člani zasedbe Sausages in mladi teniški up Tim Tekavec, ki se je odlično preobrazil v iskrenega in obetavnega reperja. Ob zaslužku od prodanih kart je Tenis Slovenija že pred časom k sodelovanju privabila nekaj največjih športnih asov, ki so za otroško pomoč poklonili svoje športne rekvizite (Goran Dragič, Anže Kopitar, Jakov Fak in Rafael Nadal).

Vsak pa lahko pristopi s simbolično pomočjo k projektu Gibaj mladina! S poslanim sms sporočilom: TENIS5 na 1919

Ob številnih vzporednih aktivnosti, najmlajši imajo kvalifikacijske boje v kategoriji do 12 let, v fun coni se na destinaciji Diners Slovenija mladi zabavajo z raznovrstnimi igricami, teniški simulator omogoča odlično ogrevanje, prav tako potekajo mini tekmovanja v namiznem tenisu, pa so se za državne naslove v konkurenci dvojic pomerili slovenski rekreativci in veterani. Od zimskega prvenstva je minilo pet mesecev, vrh veteranskega tenisa pa se kaj bistveni ni spremenil.

V igranju podaljšanega niza do devet iger je pod vročim soncem veljala dobra kondicija in hitro ter uspešno zaključevanje točk. Zimski naslov sta pri dekletih ubranili Mariborčanki Nastja Glebov in Petra Dragšič, ki sta v finalu premagali nepostavljeni Gorenjki Petro Rant in Tino Pangrič. Podobno kot Nastji in Petri je v srednji moški kategoriji uspelo tudi Tonetu Komarju in Marku Lopatiču, ki sta zimski naslov podprla še s poletnim. V odličnem finalu sta strla odpor večnih tekmecev Damirja Konjarja in Josipa Kovačeviča.

V najmlajši moški kategoriji smo bili blizu presenečenja v polfinalu, ko sta Aleš Borko in Boštjan Geiser proti prvima nosilcema Gregorju Krušiču in Andreju Kraševcu imela prednost 7:6, a sta nekdanja slovenska reprezentanta zmogla dvoboj obrniti sebi v prid in si priboriti finale. V njem pa sta proti Mihu Poharju in Denisu Pečečniku hitro povedla s 4:0 in mirno osvojila naslov državni prvakov. Precej napet pa je bil finale v najbolj izkušeni moški kategoriji, kjer sta v izenačenem obračunu svoj prvi naslov prvakov osvojila Sandi Petkovšek in Marjan Žižek, ki sta bila v finalu malce boljša od Florjana Frčeja in Mirana Stefanoviča.

Morda celo največ pričakovanj pa so vsi udeleženci gojili ob koncu dneva, ko je Tenis Slovenija podelila glavno nagrado vstopnici za letošnji finale »Nitto ATP finals« najboljših osmih teniških igralcev in dvojic na svetu, ki bo od 11. do 18. novembra v Londonu. Med 66-imi teniškimi veterani je bila sreča naklonjena dolgoletnemu radijcu in dobitniku nagrade Viktor za življenjsko delo, Draganu Buliču. Nagrado sta mu predala Aljaž Kos, direktor turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open in Rado Mulej, ambasador projekta Gibaj mladina!.

Danes se začne glavni del turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open (75.000$).

Foto: Sportida