V Kairu se je včeraj s slovesno otvoritvijo in predstavitvijo egiptovske ter slovenske teniške reprezentance začel dvoboj druge Evro-afriške skupine Davisovega pokala.

Kot prva sta na igrišče stopila, drugi egiptovski igralec Karim Mohamed MAAMOUM (361. ATP) in najboljši slovenski Aljaž BEDENE (75.). Dvoboj je bil presenetljiv izenačen v prvem niizu, ki ga ja s 7:5 dobil Aljaž. V drugem je Bedene hitro odvzel servis nasprotniku, povedel s 4:1, ko je Maaamoum zaradi izčrpanosti dvoboj predal.

V drugem današnjem dvoboju sta pomerila Mohamed SAFWAT in Blaž ROLA. V izjemno izenačenem dvoboju, je Rola klonil v prvem nizu s 4:6, nato v drugem dvakrat odvzel začetni udarec sila neugodnemu nasprotniku in izenačil na 1:1. V tretjem nizu je 28-letni Ptujčan takoj odvzel servis Safwatu in držal svoj servis na varnem. Rola je povedel z 2:0, pa s 3:1 in 4:2. Pri vodstvu s 5:3 je začetni udarec imel Safwat, Rola pa žal ni izkoristil edino zaključno točko pri prednosti 40:30. Egipčan je celo povedel s 6:5 v igrah, Rola je v kratki igri brez izgubljene točke pripeljal dvoboj v podaljšano 13. igro. Dober začetek Slovenca – vodstvo s 4:2, pa ni uspavalo najboljšega egiptovskega igralca, ki je nanizal pet zaporednih točk in prinesel Egiptu veliko zmago.

Davisov pokal, 2. Evroafriška skupina, KARIO: EGIPT – SLOVENIJA 1:1

Petek, 13.9.
K. M. Maamoun – A. Bedene 5:7, 1:4 …predaja
M. Safwat – B. Rola 6:4, 1:6, 7:6 (4)

Sobota, 14.9.
9:30 (dvojice), Safwat/Sabry – Bedene/Rola
M. Safwat – A. Bedene
K. M. Maamoum – B. Rola

www.tenis-slvoenija.si


Prenesi

Nazaj