Pred nami je košarkarski spektakel lige NBA, ki je predvsem za slovenske navdušence košarke posebnega pomena. Namreč, za nas edinstvena tekma med ekipama Gorana Dragića in Luke Dončiča, Miami Heat Vs. Dallas Mavericks, je tako rekoč postala cilj košarkarske romarske poti tudi za marsikaterega navijača, ki se je bodo v tisočih udeležili tudi letos.

Kako posebnega pomena je ta tekma za slovenske navdušence se zavedajo tudi pri ligi NBA in gostitelju letošnje tekme, klubu Miami Heat. Za goste iz Slovenije so pripravili dobrodošlico - nabor aktivnosti pod imenom Slovenian Heritage Night (Noč slovenske dediščine), katere namen je počastiti navijače obenem pa delček slovenske kulture predstaviti tudi ostalim, domačim obiskovalcem tekme.

Organizatorji so tako sporočili, da bo v prvi četrtini slovenske obiskovalce z video dobrodošlico v slovenskem jeziku nagovoril Goran Dragić, med drugim pa bo nekaj srečnežev obiskalo tudi igrišče v sklopu družabnih aktivnosti med odmori.

V okviru dogodka Slovenian Heritage Night se bodo odvile naslednje aktivnosti:
- Video dobrodošlica Gorana Dragića v slovenskem jeziku v prvi četrtini
- Cel večer bo na dogodku odmevala slovenska glasba
- Slovenski navijači bodo udeleženi v številnih promocijskih in zabavnih aktivnostih, tudi na igrišču
- Po tekmi bosta slovenske goste nagovorila Goran in Luka
- Za čas po koncu tekme, do prihoda Gorana in Luke, gostitelji za slovenske navijače pripravljajo zabavo z glasbo in zabavnimi aktivnostmi

Obračun slovenskih super-zvezdnikov v Miamiju bo spremljalo tudi petnajst slovenskih medijev.

Foto: iStock