OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote se ponaša z dolgoletno tradicijo ter aktivno deluje in utrjuje tradicijo odbojke v Pomurju. Članska ekipa Panvita Pomgrad nastopa v prvi državni odbojkarski ligi v kateri praviloma vedno zaseda mesta v zgornji polovici lestvice. V letošnji tekmovalni sezoni bo članska ekipa Panvita Pomgrad igrala v državnem prvenstvu Sportklub 1. A odbojkarske lige (1. DOL) in v pokalnem tekmovanju OZS za pokal Slovenije.

Primarni cilji kluba so v prvi vrsti z igro na najvišji ravni zadovoljiti obiskovalce in ljubitelje odbojke. Cilje pa stopnjujemo iz sezono v sezono oziroma iz tekme v tekmo. V državnem prvenstvu sezone 2021/22, ki se za OK Panvita Pomgrad začenja v soboto, 2. oktobra s tekmo v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti ob 18:00 uri proti ACH Volleyu iz Ljubljane, si želimo uvrstitve v zlato sredino lestvice državnega prvenstva ter biti posledično pri vrhu slovenske odbojke. Po reorganiziranem prvoligaškem tekmovanju v Sloveniji tudi letos nastopa v Sportklub 1. A državni odbojkarski ligi 8 moštev, v 1. B državni odbojkarski ligi pa prav tako 8 ekip, ki sezono začenjajo prav tako 2. oktobra.  

Prvenstvo sezone 2021/22 v Sportklub 1. A državni odbojkarski ligi za moške se začenja v soboto, 2. oktobra 2021 in se po 14 odigranih tekmah zaključi 22. januarja 2022.  

Prvi nasprotniki OK PANVITA POMGRAD – 1. A DOL za moške, sezona 2020/21:
1. krog, 02.oktober: PANVITA POMGRAD – ACH Volley Ljubljana
2. krog, 09.oktober: Krka – PANVITA POMGRAD
3. krog, 16.oktober: PANVITA POMGRAD – Salonit Anhovo
4. krog, 23.oktober: PANVITA POMGRAD – Calcit Volley
5. krog, 30.oktober: HišaNaKolesihTriglav – PANVITA POMGRAD …

POKAL Slovenije – 1/8 finala: sreda, 3. november … do 1/8 finala OK Panvita Pomgrad prosta. Pokalno tekmovanje OZS se za moške v Sloveniji začenja 13. oktobra, članska ekipa OK Panvita Pomgrad pa se tekmovanju priključi šele v osmini finala …  

PRIŠLI / ODŠLI: Najodmevnejši imeni med novim obrazi v Športnem klubu POMURJE DESET (OK Panvita Pomgrad) sta mladi korektor, 23. letni Kanadčan Connor McConnell, ki se je v Slovenijo preselil iz tamkajšnje univerzitetne odbojke ter 19. letni sprejemalec, Urban Fužir, ki je nazadnje igral v Šoštanju, sicer pa je bil vzgojen v Braslovčah. Novi obraz v članski ekipi je tudi drugi organizator igre, 20-letni Urban Hafner, ki je prišel v Mursko Soboto iz Hoč. V ekipo pa se je po enoletnem premoru vrnil tudi povratnik, 19. letni libero, David Novak.   

Prišlo je tudi do nekaj odhodov. Klub so zapustili sprejemalec Nikola Ražnatović, ki se je vrnil v Srbijo, organizator igre Marin Novak se je preselil v Šempeter in izkušeni korektor, Alen Djordjević, ki je trenutno brez kluba.

Izjava trenerja prve ekipe, Dejana FUJSA: »Letošnja sezona bo ena izmed zahtevnejših doslej v zgodovini slovenske odbojke, saj so se vse ekipe močno okrepile, liga pa je sestavljena zgolj iz osmih ekip kar še dodatno zaostruje konkurenco. Možnosti za slabe trenutke ne bo. Velika četverica, t.j. ACH Volley, Calcit Kamnik, aktualni prvak Maribor in Salonit so investirali ogromno, se izdatno okrepili in imajo vsak svoje cilje. Nato pa smo tu ostali po finančnem in kadrovskem vložku kamor spadamo tudi mi s Triglavom, Krko in Črnučami. Naš prvi cilj bo tako se prebiti nekje v zlato sredino lestvice in probati presenetiti koga iz te velike četverice nato pa bomo videli kaj bo to prineslo.

S pripravami smo začeli 5. avgusta, do začetka prvenstva smo odigrali 14 pripravljalnih tekem doma po Sloveniji, na Hrvaškem in v Avstriji. Priložnost za igro so na teh tekmah vedno dobili vsi igralci, da se dokažejo in da realno vidimo na koga lahko bolj in na koga manj računamo. Z novinci in okrepitvami sem zadovoljen, manjka pa tem mladim odbojkarjem še kar nekaj tehnično-taktičnega znanja kar iz dneva v dan nadgrajujejo z delom na treningih in nas to čaka tudi med sezono. Prostora za napredek še imajo in čeprav je jedro ekipe v glavnem ostalo iz pretekle sezone bi to tudi lahko bila določena naša prednost v zahtevni sezoni, ki je pred nami.«

Izjava kapetana prvega moštva, Urbana DRVARIČA: »Kapetanski trak sem prevzel od predhodnika, Jakoba Rojnika, in to čast v klubu, da vodim te fante iz slačilnice, kjer je vzdušje na lepem nivoju in se dobro razumemo. Klub je z okrepitvami naredil dobro delo. Smo še mladi in željni dokazovanja kar pomeni, da lahko s to energijo in z dobro igro marsikoga presenetimo. Na nas pa je seveda, da to sprovedemo na parketu tudi v ligaškem tekmovanju in dosežemo zastavljene cilje. «

Odgovorni v klubu se zavedamo kako pomembna je vzgoja lastnega mladega kadra, zato posvečamo veliko pozornosti tudi mlajšim selekcijam, ki so temelj vsake športne ekipe. V klubu poleg članske ekipe delujejo še mlajše selekcije: mladinci, starejši dečki, mala in mini odbojka, ki tekmujejo pod okriljem OZS in iz leta v leto dosegajo boljše rezultate. Poleg članske ekipe v Sportklub 1. A odbojkarski ligi se je klub letos povezal tudi z OK Radenci, ki bodo nastopali v 1. B DOL za moške, in kjer je na kaljenju 7 mladih igralcev iz OK Panvita Pomgrad s t.i. dvojno registracijo saj bodo pri mladincih še vedno igrali za matični klub OK Panvita Pomgrad.

Iz OK Panvita Pomgrad bodo v Radencih v sezoni 2021/22 igrali: Nik Legen, Vid Suhadolnik, Urban Rajnar, Niko Kovačič, Tim Štimular, Rene Potočnik in Timotej Prelog. S strani OK Panvita Pomgrad pa je pomočnik trenerja Bogdana Mariča v Radencih tudi nekdanji murskosoboški odbojkar, Uroš Kovačec. Zaradi novih pravil letos pod okriljem OZS klub ne bo tekmoval s kadeti, saj po aktualnem pravilu za mlade igralce le-ti lahko igrajo oz. so registrirani samo v dveh tekmovalnih selekcijah. Pri OK Panvita Pomgrad bodo tako mladi odbojkarji omenjenega letnika igrali za mladince pod OK Panvita Pomgrad, v članski konkurenci pa nastopali v 1. B DOL za OK Radenci.  

V klubu OK Panvita Pomgrad je za tekmovalno sezono 2021-22 registriranih skoraj 60 odbojkarjev, poleg tekmovalnih selekcij pa v klubu delujejo še ne-tekmovalne selekcije v sklopu interesnih dejavnosti, kjer pod okriljem kluba po pomurskih osnovnih šolah organizirano vadi še vsaj 50 otrok … Seveda pa ne gre pozabiti tudi na strokovni kader, ki ga poleg trenerskega dvojca Dejan Fujs s pomočnikom Gorazdom Flisarjem pri članskem moštvu za mlajše selekcije v klubu sestavljajo še Uroš Kovačec in Dejan Fujs, ki skrbita za mladince ter Miloš Bavec kot trener starejših dečkov in male odbojke.  

Člani OK Panvita Pomgrad za sezono 2021/22 – Sportklub 1. A državna odbojkarska liga: Branislav Radović, Jakob Rojnik, Dino Vinkovič, Urban Drvarič, Jure Lakner, Žan Bedrač, Blaž Grabar, Tin Vrabl, Žan Vori, Connor McConnell, Urban Fužir, Urban Hafner in David Novak. Trener: Dejan Fujs, pomočnik trenerja: Gregor Flisar; fizioterapevt: Janko Müller.

Programi, ki se izvajajo v odbojkarski šoli ŠK POMURJE DESET:
Program za animacijo in novačenje (predstavitve po šolah, sodelovanje na dogodkih)
Program otroška odbojkarska šola (interesna dejavnost v OŠ)
Program dela po selekcijah (mini odbojka – mladinske selekcije)
Program za talentirane (individualna vadba)
Program za motivacijo igralcev (prireditve, ogledi, mednarodni turnirji…)

Dosežki kluba v sezoni 2020/21: Članska ekipa OK PANVITA POMGRAD je v rednem delu tekmovanja v državnem prvenstvu 1. A DOL za moške zasedla 6. mesto in v četrtfinalu končnice državnega prvenstva na dveh tekmah morala priznati premoč kamniškemu Calcitu. V izredno specifični, t.i. Korona sezoni, pa je OK Panvita Pomgrad v pokalnem tekmovanju prišla do četrtfinala, kjer je izpadla proti kranjskemu HišaNaKolesih Triglavu. V tekmovanju 2. DOL za moške, kjer je OK Panvita Pomgrad lani nastopala s svojo drugo ekipo, letos pa so se fantje preselili v Radence, je bila zasedba 7. od skupno 10 moštev.

OK Panvita Pomgrad pa se v minuli - zaradi aktualne situacije s Covid-19 - izredno specifični sezoni lahko pohvali tudi z naslednjimi reprezentanti, ki so v sezoni 2020/21 nastopali v majici z državnim grbom:

SLO reprezentanca U-19, selektor Zoran Kedačič: Dino Vinkovič in Niko Kovačič
SLO reprezentanca U-17, selektor Iztok Kšela / aktualni evropski prvaki v odbojki U-17: Nik Legen, Urban Rajnar in Vid Suhadolnik

Izjemno ponosni pa smo poleg ostalih predvsem na slednjo trojico – Legen, Rajnar, Suhadolnik – ki si je julija 2021 na finalu evropskega prvenstva za odbojkarje stare do 17 let v albanski Tirani priigrala naslov evropskih prvakov po zmagi v finalu proti favorizirani reprezentanci Rusije! Klub za sezono 2021/22 vpisuje tudi  nove člane – zainteresirani se lahko prijavijo do konca meseca septembra na naslednjih kontaktih: 041 434 231 in 031 343 719 ali na E-mail: pomurje.deset@gmail.com!

Klubu obstoj še naprej omogočata glavna sponzorja, to sta Skupina PANVITA in POMGRAD ter vsi ostali spodaj navedeni sponzorji katerim se tudi po tej plati najlepše zahvaljujemo za njihov doprinos in prispevek in jim tudi na ta način izrekamo »iskrena hvala« - vsem sponzorjem, donatorjem, prostovoljcem …, ki podpirajo klub in skrbijo za uspešno zgodbo odbojke v Murski Soboti saj brez njihovih sredstev, moralne podpore in pomoči vseh vrst moška odbojka v Murski Soboti ne bi bila to kar je danes.

Več informacij

Opis naslovne fotografije (stojijo od leve proti desni – prva vrsta): Fujs, Kovačič, Hafner, Müller / druga vrsta: Flisar, Vrabl, Drvarič, Novak / tretja vrsta: Lakner, Rojnik, Vinkovič, Fužir in zadnja vrsta: Grabar, Bedrač, McConnell in Radovič.

Foto: ŠPORTNI KLUB POMURJE DESET (Panvita Pomgrad)


Prenesi