HARLEM GLOBETROTTERS so ameriška ikone in pravi sinonim za družinsko zabavo in odlične košarkarske spretnosti. Njihove edinstvene vragolije so znane praktično vsakemu ljubitelju košarke, saj z njimi staro in mlado navdušujejo že celih 92 let.

Sprva so nastopali kot tekmovalna  košarkarska ekipa, ki je osupnila svet, ko so leta 1948 in 1949 premagali slovite Lakerse in s tem pokazali, da tudi ameriški črnci znajo igrati na zavidljivi profesionalni ravni. Njihovi dosežki so pospešili povezovanje NBA in naznanjali novo obdobje v športu. Kljub temu so se HARLEM GLOBETROTTERS konec 40. letih prejšnjega stoletja začeli oddaljevati od tekmovalne košarke in v svoje predstave vključevati akrobatske prvine in komične vložke, ki so jim kmalu prinesli svetovno slavo.

S svojim atraktivnim pristopom, odprtostjo, optimizmom in osupljivimi triki s košarkarsko žogo so pomembno pripomogli k večji prepoznavnosti košarke, znani pa so tudi po svoji dobrodelni dejavnosti. Odkar delujejo, so se predstavili že v 123 državah na vseh šestih kontinentih sveta in odigrali več kot 26.000 predstav, na katerih so navduševali vse od papežev in predsednikov do kraljev in kraljic – vsako leto v živo  odigrajo 300 tekem ter s tem ustrežejo skoraj trem milijonom oboževalcev.

Tudi v Ljubljani se bodo pomerili z ekipo Washington Generals, ki že 43. leto ostajajo njihovi večni poraženci. Skozi igro bodo navdušili gledalce, ki bodo imeli, kot je običajno za predstave HARLEM GLOBETROTTERS, kot prostovoljci možnost sodelovati na parketu.

Vstopnice za košarkarski šov brez primere, ki bo 11. APRILA 2018 v ljubljanski Hali Tivoli so že na voljo na www.eventim.si in na ostalih Eventimovih prodajnih mestih. Kupiti je mogoče tudi posebne VIP vstopnice (MAGIC PASS), ki omogočajo druženje, igro in fotografiranje z igralci na igrišču pred samo predstavo!

Foto: Brett Meister