Po štirih dneh se je le končal dvoboj Davisovega pokala v kvalifikacijah za svetovno skupino I. Pakistan je v Islamabadu s 3:0 premagal Slovenijo in se tako uvrstil v svetovno skupino I. Slovenijo zdaj čaka dvoboj v svetovni skupini II. Tekmeca bo dobila 13. marca.

Ponedeljek se je začel z nadaljevanjem izenačenega dvoboja med Nikom Razborškom in Aisamom Qureshijem. Slovenec je pred prekinitvo vodil s 6:4 in 4:4, dvoboj pa je bil na koncu odločen v podaljšani igri tretjega niza. Pakistanec je drugi niz dobil s 7:5, tretjega pa 7:6. “Današnje nadaljevanje je bilo zelo izenačeno. Odločale so malenkosti. Drugi niz sem zaradi napak na žalost izpustil. Tudi tekmec je igral zelo dobro in si ga je tudi zaslužil. V tretjem sem začutil, da sem boljši igralec in sem igral boljše kot on. Prišel sem do brejka, a nato tega nisem uspel izkoristiti na svoj servis. V podaljšani igri je odigral neverjetno dobro. Je izkušen igralec, poneslo pa ga je tudi domače občinstvo. Imel sem veliko priložnost, tako, da sem zelo razočaran,” je po koncu dvoboja dejal Razboršek.

Podoben scenarij smo videli tudi v drugem dvoboju in žal tudi z identičnim zaključkom. Pa čeprav sprva ni kazalo na to. Blaž Kavčič je namreč proti 40-letnemu Aqeelu Khanu dobil prvi niz s kar 6:0, v drugem pa se je Pakistanec prebudil in po podaljšani igri izenačil na 1:1. V tretjem je Khan takoj odvzel servis Kavčiču in nato zadržal svojega do konca ter tako prišel do velike zmage. Oba Pakistanca sta najboljša prav v igri dvojic in to sta pokazala tudi na igrišču. Kavčič in Kočevar Dešman sta se sicer borila, a na koncu je bilo po uri in 26 minutah 6:3 in 7:6 za dvojico Quereshi - Khan.

“To je slab rezultat. Vse nam je šlo narobe. Bile so res težke razmere. V vseh teh dneh smo opravili le dva dobra treninga na travi. Deževalo je namreč kar pet dni. Na travi res malo igramo in to se je videlo. Imeli smo tudi smolo. Nik je imel veliko priložnosti,
a ni uspel zaključiti. Kavčič je gladko dobil prvi niz. V drugem je imel veliko brejk priložnosti. V podaljšani igri je vodil s 6:4 in imel zaključne žoge. Ni mu uspelo zaključiti. In tu se je pokazal ta manjko treninga. Ob tem pa smo imeli težave s hrano. Cela ekipa se je v tem času zastrupila s hrano. Kavčič se je po tekmi počutil zelo slabo, je tudi bruhal. Že prej smo imeli tudi ostali težave s prebavo. Takšna gostovanja so tudi zaradi tega težka. Tudi pri dvojicah smo imeli svoje priložnosti. V tenisu so majhne razlike. Oni so navajeni na travo. Kot smo rekli že pred tekmo, vedeli smo, da bodo nevarni in to se je izkazalo za resnično,” je rekel kapetan Miha Mlakar.

Svoje videnje pa je predstavil še Tom Kočevar Dešman. “Žal končujemo naše potovanje v Pakistanu z gladkim porazom s 3:0. Tudi v dvojicah se nama z Blažem ni izšlo. Pokazala se je predvsem kvaliteta Quereshija in tudi Khana. Slednji je danes pokazal zakaj je na travi premagal že toliko dobrih igralcev. Z Blažem sva pokazala dobro igro, boljšo kot sva pričakovala. Imela sva nekaj priložnosti, v drugem nizu celo priložnost za izenačenje na 1:1. V podaljšani igri nato nisva uspela obrniti tekme v najino prid. Razočarani smo. Glede na kakovost Pakistancev vemo, da bi oba igralca sodila kar visoko na lestvici, če bi bila rangirana. Gremo domov in septembra naprej.”

Islamabad (trava): PAKISTAN - SLOVENIJA 3:0
Quereshi - Razboršek 4:6, 7:5, 7:6
Khan - Kavčič 0:6, 7:6, 6:4
Khan/Quereshi - Kavčič/Kočevar Dešman 6:3, 7:6

www.slo-daviscup.si


Prenesi