Dobro uro in pol igre so tokrat v Murski Soboti za zmago potrebovali odbojkarji kamniškega Calcita, ki so jih Sobočani sicer presenetili v uvodnem nizu, nato pa je kakovost tekmeca vseeno prišla do izraza pa čeprav bi Panvita Pomgrad z mladimi močni na koncu z malo sreče tekmo lahko potegnila tudi v odločilni peti niz.

Domači odbojkarji, ki s tekmo odprli z začetnim udarcem so namreč kmalu spoznali moč favoriziranega tekmeca. Na servis gostujočega sprejemalca Milosza Hedbaja so takoj povedli s 4:1 in prednost zadržali do 8.točke, ko je bilo nazadnje izenačeno. Po slabšem kamniškem sprejemu so Sobočani zaigrali odločneje in povedli z 18:14, da bi nato razigrani Hedba izid izenačil na 19.točki. Odločilno razliko v prvem nizu pa je nato naredil zahteven servis domačega blokerja, Žana Bedrača. Ta je Panviti Pomgradu pri 24:20 priigral prvo zaključno žogo, a je ta ostala neizkoriščena in se je izšla šele naslednja po napaki kamniškega korektorja, Boyana Yordanova.

In šele zdaj se je prebudila Ribičeva zasedba. V drugem nizu je bilo namreč nazadnje izenačeno na 9.točki, nato pa je igralo samo še eno moštvo. Sobočani brez učinkovitega napada po slabšem sprejemu servisa niso uspeli parirati Calcitu. In to ne glede na številke menjave domačega trenerja, Aleša Hribarja, ki je priložnost za igro na tej tekmi ponudil dobesedno vsem svojim igralcem. Sledilo je izenačenje v nizih na 1:1 po še enem uspešnemu napadu nezaustavljivega Hedbaja. Tretji in četrti niz pa sta bila nato zgolj še formalnost. V tretjem nizu so Kamničani vodili praktično od začetka do konca in Domen Kotnik je zaključil tretji niz za vodstvo Calcita z 2:1.

In tudi v zadnjem, četrtem nizu je bila slika na parketu podobna. Calcit je stopnjeval igro iz točke v točko, Hribar pa je s številnimi menjavami povsem pomladil domači zasedbo. In ko je pri vodstvu 23:19 za Calcit že izgledalo, da je tekma odločena je na začetni udarec pri Panviti Pomgradu prišel izkušeni Nikola Ražnatović in Sobočani so po borbeni igri ter gostujočih napakah izid izenačili na 23:23. Ter se nato premagali sami. Ražnatović je namreč najprej zapravil servis za zaključno žogo, na drugi strani pa je Ivan Mihalj presenetil mladega domačega libera, Davida Novaka za končnih 25:23 ter po prikazanem povsem zasluženo kamniško zmago v Murski Soboti s 3:1.

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

Gašper RIBIČ, trener Calcita Volleya: »Če mi igramo svojo igro je vse ok. Težava pa je, da izpuščamo preveč lahkih priložnosti in delamo napake takrat, ko jih ne bi smeli. Sobočani so to izkoristili in zato smo tekmo morali reševati v končnici, posledično pa bi se nam tako lahko zgodilo marsikaj. Dobro smo sicer začeli, nato pa smo spustili preveč lahkih žog in očitno bo potrebno izboljšati koncentracijo. Še posebej proti takim ekipam, ki lahko vedno presenetijo mi pa si tega ne smemo privoščiti. So pa Sobočani pod vodstvom kamniškega trenerja prikazali dobro odbojko in zagotovo še niso rekli zadnje v modri skupini«.

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada: »Proti svojim nekdanji ekipi je vseeno malo drugače igrati, a smo profesionalci. Mislim, da smo proti Calcitu odigrali solidno, v prvem nizu skoraj na svojem maksimumu in to obdržati ni enostavno. Verjamem pa, da smo se iz te tekme kljub porazu tudi kaj naučili in dokazali, da nismo po sreči v tej modri skupini in hkrati s tem dobili tudi določene smernice kako postati še boljši za naprej. V končnici nizov odloča pač individualna kakovost nasprotnika, brez sprejema proti tej višini in taki razigranosti kot so jo Kamničani pokazali tokrat pa ne gre.«

PANVITA Pomgrad – CALCIT Volley  1:3
Izidi nizov: 25:21, 16:25, 20: 25 in 23:25.

4.krog MODRA SKUPINA 1.DOL 2019/20, moški / M.Sobota, 14.02.2020
Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 150, sodnika: Seifried in Miklošičeva (oba Maribor).    

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 2, Drvarič 4, Ražnatović 12, Pulko 16, Grabar, Bedrač 5, Marovt 7, Plesec 4, Rojnik 6, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

CALCIT VOLLEY: Pereira, Bregar, Koncilja 6, Mihalj 9, Hedba 23, Yordanov 17, Planinc,         Brulec 5, Kvas, Lakner, Kotnik 13, Rotar, Hribar in Štemberger-Zupan (oba libero). Trener: Gašper Ribič.  

Več informacij