V 7. krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi ACH Volley Ljublana in Panvita Pomgrad. Panvita Pomgrad je slovenskim prvakom ušpičnila set. Zmage so se veselili Ljubljančani s 3:1 (20,-16,20,15).

Oranžni zmaji so v postavi Vilimanović, Videčnik, Purić, Pokeršnik, Okroglič, Mantha in Kovačič začeli nekoliko rezervirano (1:3). V nadaljevanju so hitro nadoknadili zaostanek in prešli v vodstvo 6 točk (18:12). Državni prvaki so v končnici obdržali prednost in zaključili niz pri rezultatu 25:20.

Drugi niz je postregel z ravno obratno zgodbo, saj so odbojkarji Panvite Pomgrada bili tisti, ki so tokrat povedli za 6 točk (7:13). S polminutnim odmorom je nalet Sobočanov želel prekiniti trener Urnaut, na igrišče pa je medtem poslal Brulca, Đirlića in Poluiana. Ogreti odbojkarji Panvite Pomgrad niso popuščali (10:17) in si z blokom priigrali zaključno žogo, ki so jo prav tako z blokom izkoristili (16:25). 

V tretjem nizu so zmaji ponovno prevzeli vajeti v svoje roke in si nabrali prednost 3 točk (11:8). Z zbrano igro niso dopustili, da bi prišlo do preobrata in z učinkovitimi napadi Đirlića in Pokeršnika, ki sta tekmo zaključila s 16 oziroma 11 točkami, so poskrbeli, da so zanesljivo slavili v tretjem nizu (25:20).

S servisi Purića so Ljubljančani takoj na začetku niza ušli za 6 točk (8:2), z dvojnim blokom Videčnika in Poluiana pa so priborili 16. točko (16:11) in delo brez večjih težav dokončali z rezultatom 25:15.

Izjave po tekmi

Petar Đirlić, korektor ACH Volleyja Ljubljana: ''Mislim, da je danes bila težja tekma od pričakovane. Po izgubljenem nizu smo se pobrali in prikazali boljšo igro v vseh elementih ter nato osvojili nove 3 točke v državnem prvenstvu. Vesel sem, da smo še neporaženi doma v Tivoliju in upam, da bo tako ostalo čim dlje.''

Mitja Pečnik: sprejemalec Panvita Pomgrad: ''Tekmo smo začeli nekoliko zadržano, vendar smo se po izgubljenem prvem setu uspeli zbrati in premagali tremo. Z dobljenim setom proti vodilni ekipi smo pokazali, da smo v dobri formi in na pravi poti.''

Miha Žalig: pomočnika trenerja Panvite Pomgrad: ''Rezultat bi bil lahko tudi drugačen, Tekma je pokazala veliko pozitivnih stvari. Napredek je viden, dečki so pokazali zobe prosti najboljši slovenski ekipi. Pohvaliti je potrebno viden napredek domačega upa Žana Bedrača, ki je odlično serviral in napadal''

Dvorana ŠD Tivoli, Ljubljana, gledalcev 50, sodnika Mohorčič Domen, Štamcar Simon.
- ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 7, Pavlović, Pleško, Brulec 1, Đirlić 16, Okroglič 7, Mantha 6, Vilimanović, Pokeršnik 11, Videčnik 8, Poluian 6.
- Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 11, Novak, Ratkai, Rojnik 13, Beravs 2, Flisar 7, Volovlek 1, Bogožalec 13, Bedrač 7, Marovt.

V 7. krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi ACH Volleyja Ljubljana in Panvita Pomgrad. Slovenski prvaki so premagali nasprotnike s 3:1.

Foto: Aleš Oblak