Skoraj dve uri igre so tokrat potrebovali odbojkarji Triglava, da so letos na tretji tekmi še tretjič ugnali murskosoboško Panvito Pomgrad. Nazadnje še drugič za prvenstvene točke potem, ko so bili Kranjčani v sredo boljši od Sobočanov še na prvi tekmi četrtfinala pokala OZS.  

V Murski Soboti so Kranjčani ekspresno dobili uvodni niz in po praktično identičnem scenariju nadaljevali tudi v drugem. Zgolj s to razliko, da so Sobočani po slabšem sprejemu servisa, ki je nihal iz točke v točko, in premalo učinkovitem napadu vmes celo povedli za štiri točke. A je bilo vodstvo s 13:9 zadnja prednost Sobočanov v drugem nizu. Triglavani so namreč strnili vrste in povedli z 22:18. Domači trener, Aleš Hribar, je z menjavami uspel zmesti tekmeca in na servis korektorja Zlatka Pulka se je Panvita Pomgrad Triglavu približala na točko zaostanka pri izidu 22:23. A so nato po negotovi končnici Kranjčani vseeno povedli v nizih z 2:0.

Izenačen obračun s kopico napakami na obeh straneh pa se je nato nadaljeval tudi v tretjem nizu, ki so ga na koncu z minimalno prednostjo dobili Sobočani pri čemer nobeden od tekmecev vmes ni povedel za več kot dve točki. V zadnjem, četrtem nizu, pa so po izenačenju na 12.točki igrali samo še Triglavani. Panvita Pomgrad je imela preveč težav s sprejemom gostujočim začetnih udarcev in posledično z napadom. Pri izidu 17:21 za Triglav pa je nato po nerazumljivi sodniški odločitvi domači trener, Aleš Hribar, zaradi ugovarjanja prejel še rdeči karton in tekma je bila praktično odločena. Kranjčani so nato izkoristili tretjo zaključno žogo za zmago s 3:1, ki jo je z zadnjo točko na tekmi prispeval sprejemalec Črtomir Bošnjak.

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti: Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada: »Pričakovali smo težko tekmo. Triglav je v zadnjem času močno dvignil formo in to smo vedeli. Enostavno pa bo potrebno analizirati kje smo mi v zadnjem času izgubili rdečo nit naše igre in to rabimo čim prej nazaj. Čeprav tekmovalnosti in volje fantom ne morem očitati. Naključje je prineslo, da se s Kranjčani srečujemo trikrat v zelo kratkem času, šteje pa edino zmaga. Mi se bomo tudi v pokalu borili do konca in nič še ni izgubljenega. Moramo pa v prvi vrsti pogledati najprej sebe in razčistiti določene stvari saj v nasprotnem primeru lahko imamo težave z vsakim. V sredo nas v Kranju tako čaka še drugi polčas v pokalu in treba ga bo maksimalno oddelati.«

Sašo ROP, trener Triglava: »Šlo je za zelo nervozno tekmo. Mi smo preprosto morali zmagati, če smo hoteli ostati v igri za modro skupino. Se je pa poznala nervoza na obeh straneh. Tekma res ni bila najbolj kvalitetna, a za nas šteje samo zmaga saj nas v sredo v pokalu čaka še tretja tretjina tega dvoboja. Znamo pa mi vsekakor igrati bolje in imamo še veliko rezerv. V pokalu smo bili boljši  predvsem v bloku in povezavi blok-obramba. V ponedeljek in torek popravljamo zadeve in gremo nato v sredo na nož. Bo pa težko in v pokalu nič še ni odločenega tako, da to bo res težka tekma in šele zvečer ob devetih bomo videli kako bo.«

Tekmeca se bosta namreč vnovič srečala že v sredo, 27.novembra ob 19:00 uri v Kranju na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala, kjer prednost s prve tekme po zmagi s 3:1 v Murski Soboti branijo odbojkarji Triglava.   

PANVITA Pomgrad – Hiša na kolesih TRIGLAV  1:3 
9.krog 1.DOL 2019/20, moški / M.Sobota, 23.11.2019
Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 150, sodnika: Stropnik (Pogorje) in Valentar (Prevalje).  

Izidi nizov: 22:25, 23:25, 25:23 in 19:25.    

PANVITA POMGRAD: Vori, Kovačič, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 14, Pulko 20, Flisar 6, Grabar, Bedrač 5, Marovt, Plesec 10, Rojnik, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

Hiša na kolesih TRIGLAV: Tučen 10, Bregant 22, Godnič, Kos 10, Bošnjak 17, Pernuš 6, Mali, Jenko 6, Maček in Libnik (libero). Trener: Sašo Rop.