V tekmi 12. kroga 1.DOL sta se v Murski Soboti pomerili 8 in 6 uvrščena ekipa. Tekmo preobratov so s 3:2 ( -21, 13,13, -20, 11) dobili odbojkarji Panvite Pomgrad.

Tekmo so na servisu odprli odbojkarji iz Kranja. Panvita Pomgrad je po lepem bloku Flisarja in Rojnika povedla s 4:2. Flisar je po uspešnem bloku dosegel še točko iz igre (5:3), na kar so gostje izenačili na 5 točki.  Obe ekipi stase borili za vsako točko in nobena od ekip ni prešla v večjo prednost vse do dveh napakah v domači vrsti. Po servisu Bogožalca so se domači približali in gostujoči strateg je pri rezultatu 15:17 posegel po prvem odmoru. Gostje so nadaljevali z dobro igro v obrambi in v napadu, ter so prvi set odločili v svojo korist z rezultatom 21:25.

Drugi set so bolje odprli odbojkarji Panvite Pomgra, ki so povedli za tri točke, na kar je prvi odmor vzel Sašo Rop pri rezultatu 6:3. Odmor domače ni zmedel in so na servis Pulka povedli z 8:3. Domači so nadaljevali z dobro igro in svojo prednost samo še višali, na kar je Sašo Rop posegel po drugem odmoru pri rezultatu 12:4. Odbojkarji Panvite Pomgrada so igrali kot prerojeni, igra je stekla v vseh elementih in velike priigrane prednosti domači več niso izpustili iz rok. Gostom so dovolili, da so dosegli vsega 13 točk za izenačeneje v setih.   

Panvita Pomgrad je dobro igro iz drugega seta prenesla v  tretji niz in povedla s 6:3. Pri rezultatu 7:3 je Sašo Rop posegel po prvem odmoru. Napad Panvite Pomgrad Bogožalec, Rojnik, Pulko so bila nerešljiva uganka za nasprotni ekipo, kar je pri rezultatu 12:4 opazil gostujoči strateg Sašo Rop in posegel še po drugem odmoru. Gostujoči odmor ni požel želenega preobrata. Po močnem servisu Pulka so domači povedli s 20:8. Panvita Pomgrad je gostom dovolila,, da so dosegli vsega 13 točk za vodstvo domačih s 2:1 v setih.   

Četrti set so bolje začeli gostujoči odbojkarji, ki so povedli 3:6. Na vodstvo gostov je takoj odreagiral domači strateg Dejan Fujs in posegel po prvem odmoru. Gostje so povedli s 5:11 in domači so ponovno vzeli odmor. Panvita Pomgrad je počasi lovila priključek in prek Jakoba Rojnika je rezultat znižala na 11:14, na kar je Sašo Rop vzel odmor, a domači se niso dali in prek močnega napada Pulka rezultat zmanjšala na vsega dve točki. Odbojkarji Hiše na kolesih  so še naprej vršili pritisk in so na servis Breganta povedli 12:18. Gostje so pridno nabirali točke in domače pustili na 20 točki za izenačenje v setih 2:2.  

V odločilni peti set so se domači odbojkarji odpravili odločneje in po servisuBeravsa povedli 4:1, na kar je Sašo Rop vzel odmor. Bogožalec je iz napada dosegel 5 točko za Panvito Pomgrad. Domači so bili neuspešni na servisu, zato pa je v naslednji akciji bil uspešen Bogožalec iz napada. V domači vrsti servis več ni stekel, prav tako so na servisu grešili gostje, Do rezultata 7:5 je bilo kar pet neuspešnih servisov. Pulko je iz bloka Panviti Pomgrad priigral 9. točko in Sašo Rop je posegel po naslednjem odmoru pri rezultatu 9:5. Za deseto točko je ponovno poskrbel Pulko, svoje je tudi prispeval kapetan Flisar, ki je iz napada dosegel 11. točko. Po napaki Panvite Pomgrad so gostje prišli do sedme točke. Za gostujočo 8. točko je iz napada dosegel Bregant. Ponovno je iz napada bil uspešen Flisar (12:9). Bregant je z močnim servisom izsilil napako domačinov za znižanje rezultata na 12:10, na kar je Dejan Fujs vzel odmor, kar se je obrestovalo in domači so povedli za štiri točke (14:10). Bogožalec je iz napada zaključil tekmo za zmago v petem setu 15:11 in zmago tekme.

Izjave po tekmi

Dejan Fujs, Panvita Pomgrad: Dobro je, da smo zmagali tekmo s 3:2, po dobri igri v drugem in tretjem setu je nastal  nerazumljiv padec v četrtem setu, kjer smo imeli igro nastavljeno, vendar smo jo izpustili  skozi svoje roke, naredili smo preveč napak in jih nismo uspeli uloviti. Žal imamo preveč nihanj v igri in tekmo težko pripeljemo do zmage.

Sašo Rop, Hiša na kolesih: Začeli smo dobro, prvi set je bil zared dober, potem smo ugasnili kot v Mariboru, Panvita Pomgrad je res odigrala dva seta na vrhunskem nivoju, sigurno najboljša njihova dva seta v sezoni. Četrti set smo potem spet bolje začeli mi… Enostavno je bila to tekma nihanj, vidi se da smo izenačeni, nisem čisto zadovoljen z našo igro, najbrž pa trener domačih tudi ni najbolj zadovoljen z prikazano igro svoje ekipe.

Panvita Pomgrad : Hiša na kolesih 3:2
Set 1 21:25 / Set 2 25:13 / Set 3 25:13 / Set 4 20:25 / Set 5 15:11

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 21, Pulko 20, Rojnik 13, Flisar 10, Marovt 6, Beravs 3, Volovlek 1

Točke za Hiša na kolesih so dosegli: Bregant 18, Mali 10, Jenko 10, Kök 4, Tučen 3, Premuš 1, Glamočanin 1

Več informacij