Vrhunec smučarske skakalne sezone bo dogajanje v dolini pod Poncami. V prihodnjih dneh bodo radijske, televizijske in spletne vsebine RTV Slovenija namenjene tudi temam, ki so povezane s Planico.

TELEVIZIJA SLOVENIJA
Med 22. in 25. marcem 2018 bo Televizija Slovenija proizvajalec mednarodnega televizijskega signala s smučarskih skokov v Planici. To bo že šesta prireditev v tej zimski sezoni, kjer je Televizija Slovenija proizvajalec mednarodnega televizijskega signala. Gre za organizacijsko in tehnično izjemno zahtevno nalogo. Za izvedbo letošnjega prenosa poletov v Planici bo samo za mednarodni prenos uporabljenih 25 kamer in približno 70 mikrofonov.

Prav Planica pomeni v tehničnem smislu vrhunec sezone ne le za naše smučarje skakalce, temveč tudi za produkcijsko ekipo Televizije Slovenija. Režiser prenosov bo Dejan Čretnik. Gledalci Televizije Slovenija si bodo lahko ogledali obe posamični tekmi, ekipno tekmo kot tudi kvalifikacije. Te bodo lahko spremljali ob komentarju Andreja Stareta. Osrednji studio bo vodila Polona Bertoncelj. Z letečimi reporterji bomo pokrili tudi zanimivo dogajanje na vrhu skakalnice med trenerji in dogajanje med skakalci v tekmovalni vasi.

Pred samim športnim dogodkom in tekmami pa bodo dogajanje v Planici spremljala tudi nekatera preostala uredništva Televizije Slovenija. Oddaja Dobro jutro se bo v planiško dogajanje vključila že v četrtek, 22. marca 2018, ko bodo s terensko ekipo v živo spremljali priprave na začetek planiškega praznika. V četrtkovem jutru bo tudi nagradna igra Zbudi se, Slovenija potekala iz doline pod Poncami. V petkovem jutru (23. 3. 2018) se bodo ves čas oddaje v živo oglašali iz Planice. O prazniku v Planici, ki že leta povezuje Slovence, bodo poročali tudi v Informativnem programu Televizije Slovenija.

VAL 202
Val 202, uradni radio Planice, že tradicionalno spremlja skoke in polete v Planici. Tudi letos bo na prizorišču že od poskusnih skokov v sredo pa do zaključka sezone v nedeljo. Več programskih pasov bodo izjemni voditelji in novinarji izpeljali iz posebnega studia v živo iz Planice, za komentiranje skokov v Planici pa bo poskrbel Boštjan Reberšak z ekipo športnih kolegov reporterjev. Na odru Vala 202 ob izteku velikanke bodo na koncertih od četrtka do nedelje nastopili BQL, Gadi, Hamo & Tribute 2 Love in CoverLover. V petek, soboto in nedeljo bodo na oder po tekmi prišli tudi naši skakalci, manjkal pa ne bo niti voden spremljevalni program. Ne le planiško obarvan eter Vala 202, letos bo Val 202 s posebnim jutranjim programom, v okviru katerega ne bodo manjkale prometne informacije, pomembni opomniki in glasba, v soboto in nedeljo pred tekmo poskrbel tudi za gledalce na prizorišču. Povezoval ga bo znan radijski glas Aleš Smrekar.

MMC RTV SLOVENIJA
Vse dogajanje v povezavi s Planico bodo naši uporabniki spletnega portala lahko spremljali na spletnem naslovu www.rtvslo.si. V uredništvu za nove medije bodo pripravili tudi posebni alternativni spletni prenos sobotne tekme v Planici, ki jo bosta neposredno s kraja dogodka prenašala imitatorja.

Več informacij

Foto: SOJ RTV SLO/Katja Kodba