Na nedavno izvedenem druženju z novinarji so v teniški akademiji Breskvar u Ljubljani predstavili program 29. turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag. Obiskovalcem bo od 13. do 22. julija poleg odličnega tenisa in tradicionalnega ekshibicijskega dvoboja na voljo tudi vrhunski zabavni program, na katerem bodo nastopale domače in regionalne zvezde ter svetovno znani didžeji in pa edinstvena gourmet ponudba.

Plava Laguna Croatia Open Umag je eden najbolj relevantnih teniških turnirjev v regiji, na katerega se radi vračajo tako igralci kot tudi gosti. Med 100 tisoč obiskovalci z vsega sveta bo tudi letos v Umagu veliko število slovenskih gostov, ki bodo navijali za svoje favorite in uživali v bogatem desetdnevnem programu teniškega turnirja.

Reden »gost« umaških teniških terenov je tudi slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, saj bo letos na turnirju nastopil že osmič. Najboljši rezultat v Umagu je dosegel leta 2013, ko se je prebil do četrtfinala, in sicer z zmago proti Aleksandru Dolgoplovom, enkrat pa je na podlagi vabila igral celo na glavnem turnirju. »V Umagu je vse organizirano na vrhunski ravni, vzdušje pa je enkratno. Tam se res odlično počutim in zato vse svoje sonarodnjake vabim, naj pridejo navijat za mene in uživat v turnirju. Poleg vrhunskega tenisa turnir omogoča tudi dobro zabavo in uživanje v prekrasnem ambientu, tako da vam je na voljo cel »paket«, je izjavil Aljaž Bedene.

Povezavo med umaškim turnirjem in slovenskim tenisom je vrsto let krepil tudi Blaž Kavčič. Ta ljubljenec gledalcev ima v Umagu vedno veliko navijačev, posebej pa smo si zapomnili dvoboj proti Gaelu Monfilsu leta 2013, ko je bil Grad Stand premajhen za vse, ki so si želeli ogledati to zanimivo srečanje. Zmago na glavnem turnirju v Umagu je zabeležil tudi slovenski teniški igralec Borut Urh, svojo srečo na terenih v Stella Marisu pa je v pretekih 28 letih preskušala še cela vrsta slovenskih tenisačev.

»2018 Plava Laguna Croatia Open Umag, je izjemen športno-gurmansko-družabni teniški dogodek v Adrija regiji, ki pooseblja sinonim za odlično organizacijo, posebna doživetja in sprostitev. Sam se ga vsakoletno udeležujem, odkar sem polnoleten, ko sem prvič nastopil v kvalifikacijah ATP teniškega turnirja. Kasneje sem to počel iz družabnostnih potreb ter vsem znanih izvrstnih zabav, zadnja leta pa se kot direktor Tenis Slovenije dogodka udeležujem izključno iz poslovnih razlogov, saj se na prizorišču ob boku izjemnih teniških dvobojev na najvišjem nivoju ATPja, odvija nemalo komercialnih in menedžerskih aktivnosti. Poskrbljeno je za ciljne skupine vseh starosti zato dogodek brez zadržkov vedno priporočim vsakemu prijatelju«, je izjavil Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije.

Med favorite Umaga se letos uvrščajo Kyle Edmund, najbolje rangirani britanski igralec tenisa, branilec naslova Andrey Rublev, italijanski junak z Roland Garrosa, Marco Cecchinato, srbska reprezentativca iz Davis Cupa Krajinović in Lajović, nova nemška zvezda Maximilian Marterer, človek-atrakcija Benoit Paire in številni drugi, ki zaokrožajo seznam igralcev na letošnjem turnirju.

Slovenski navijači, ki dvobojev ne bodo mogli spremljati v živo, bodo prenose iz Umaga lahko spremljali na kanalu Sport TV. Turnir bodo prenašali v več kot 100 državah, prijavljenih je več kot 370 akreditiranih novinarjev, posebne reportaže pa bo pripravila tudi športna televizija SKY. Turnir bodo spremljali tudi ostali mednarodni mediji, med katerimi so La Gazzetta dello Sport, Daily Mail, Super Tennis, DAZN, Arena Sports, Premier Sports in Eurosport.

Ekshibicijski dvoboj kot zaščitni znak Umaga
Tradicija, ki se je začela z jubilarnim 25. letom je hitro postala nepogrešljiv in posebej privlačen del turnirja, ki bogati program, gledalcem pa vedno podari večere polne zabave in smeha. Letos bosta, v soboto 14. julija, glavni vlogi na terenu prevzela velika prijatelja turnirja in teniški zvezdi Goran Ivanišević in Mansour Bahrami, ki bosta brez dvoma pripravila pravi šov.

Deset dni glasbenega spektakla
Obiskovalce bo pričakal tudi izjemen zabavni program, ki se bo pričel 14. julija s koncertom Petra Graša – ponosnega lastnika največjih hitov zadnjih nekaj let. Dan kasneje bo nastopila skupina Mambo Kings, ki je znana po vrhunskih nastopih, 16. julija pa bodo obiskovalci lahko zaplesali ob spremljavi hitov skupine Prljavo kazalište. Noč po tem bosta plesno areno ogrela Jelena Rozga in priljubljeni srbski pevec Željko Samardžić. Od 18. julija dalje bodo oder prevzeli svetovno znani didžeji, prvi pa bo nastopil avstralski DJ Timmy Trumpet. 19. julija je oder rezerviran za DJ Quintina, dan kasneje pa za švedskega didžeja Michaela Feinera. V soboto, 21. julija, pa se bosta izmenjala italijanski izvajalec Rudeejay in švicarski DJ Mike Candys. Zadnji večer je rezerviran za istrskega glasbenika Gorana Griffa, ki bo s svojo skupino Zucchero tribute bend zaključil turnir.

Restavracije z Michelinovim priporočilom na festivalu Istria Gourmet
Festival Istria Gourmet je že devet let nepogrešljivi del turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag. Obiskovalci bodo lahko bogastvo istrskih dobrot in najkakovostnejših vin preskušali na kar 10 točkah. Poleg restavracije Zigante, ki se ponaša z Michelinovim priporočilom, s šefom Damirjem Modrušanom, in Naše kužine pod vodstvom šefa Zdravka Tomšića, se bo festivalu Istria Gourmet pridružil še RougeMarin z znanim šefom Marinom Medakom in točka Michelin. Na točki Michelin bodo svoje najboljše krožnike predstavile tri restavracije, ki se od letos ponašajo s priporočilom Michelin – Pergola pod vodstvom Fabricija Vežnaverja, Badi z Ivanom Badurinom in San Rocco s Teom Fernetichem. Na področju Taste Istria bodo lahko obiskovalci poskusili kar 11 od 16 istrskih vin s priporočilom Michelin, kot vsako leto pa bodo v sklopu programa Skriti čari istrskih vin lahko izbirali najboljše med najboljšimi. Eno od predstavljenih vin si bo prislužilo tudi laskavi naslov ATP vina.

Opis fotografije (od leve proti desni): Tomislav Poljak, Arlen Brozić, Milovan Popović in Gregor Krušič

Pošlji SMS: TENIS5 na 1919 in pomagaj projektu »Gibaj, mladina!«

www.tenis-slovenija.si