Po dveh zaporednih domačih tekmah in zmagah so se v torek zjutraj rokometaši Gorenja Velenja podali na novo gostovanje. V sredo se bodo v 4. kolu Lige SEHA Gazprom v Našicah pomerili s tamkajšnjo ekipo Nexeja. Tekmo, ki se bo začela ob 20.30, boste vsi ljubitelji rokometa lahko v živo spremljali preko spleta na ehftv.com ter v posnetku ob 23. uri na Šport TV 2.

Slovenski in hrvaški podprvaki si bodo nasproti znova stali natanko po mesecu dni, potem ko so se v pripravljalnem obdobju srečali na tekmi za tretje mesto mednarodnega turnirja v Avstriji. V Bärnbachu so se črno-rumeni, ki so tedaj nastopili brez četverice igralcev (Robert Markotić, Žarko Pejović, Rok Golčar in Rok Ovniček), odlično borili in vodili vse do 57. minute, na koncu pa morali priznati premoč s 24:27. Najboljši strelec Gorenja Velenja je s šestimi goli bil izkušeni krožni napadalec Alem Toskić, za katerega se je trener Željko Babić odločil, da tokrat ne potuje z ekipo. Namesto njega je na Hrvaško odpotoval mladi, 17-letni vratar Miljan Vujović.

Nexe je na uvodnih treh tekmah Lige SEHA Gazprom zbral tri točke. Prav toliko jih premorejo tudi Velenjčani. Na uvodnem hrvaškem derbiju je v Zagrebu z 19:27 moral priznati premoč tamkajšnjemu udeležencu Lige prvakov, za tem na domačem igrišču s 33:28 odpravil povratnico v regionalno druščino Vojvodino, nazadnje pa 10. septembra klonil še v Skopju pri Metalurgu (29:22).

V hrvaški zasedbi, ki je v povprečju malenkost manj učinkovita v napadu od Gorenja Velenja (24,7:25,0), je največ zadetkov (11) do sedaj prispeval levokrilni rokometaš Marin Jelinić (193 cm, 1996), po 10 pa sta jih dodala nekdanji hrvaški reprezentant Vedran Zrnić (187 cm, 1979) in Marko Buvinić (192 cm, 1992).

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Pričakujem zahteven obračun. Mi smo nekoliko utrujeni od prve tekme v VELUX EHF Ligi prvakov. Nexe je zelo dobra ekipa, zlasti ko igra na domačem igrišču, zato je favorit tega obračuna. Mi se oziramo na svojo igro in skušali bomo premagati hrvaške podprvake. Ti so zelo hitri, z dobrim organizatorjem igre, zato bomo morali biti še posebej pozorni na vračanje v obrambo."

Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja: "Pričakujem, da bomo proti Nexeju zaigrali bolje, kot smo zaigrali na pripravljalni tekmi avgusta v Avstriji. Tedaj smo se pred končnico nekoliko sprostili, tekmeci pa so rezultat preobrnili v svojo korist. To se nam ne sme ponoviti. Ekipa iz Našic je mlada, okrepljena z nekaj mladimi reprezentanti Hrvaške, ki so zelo borbeni. A nič manj borbeni ne bomo niti mi."

LIGA SEHA GAZPROM, 4. KOLO
Sreda, 20. septembra, ob 20.30: NEXE NAŠICE : GORENJE VELENJE

(spletni prenos na ehftv.com)