Rokometaše Gorenja Velenja v soboto čaka nova tekma domače Lige NLB. Po tekmi z Ormožem, na kateri so Velenjski rokometaši pred reprezentančnim premorom visoko slavili v domači Rdeči dvorani, se sedaj odpravljajo k nasprotnikom iz Slovenj Gradca, ki so se v letošnji sezoni vrnili v prvo ligo.

Ekipa iz Slovenj Gradca, ki jo vodi trener Sebastjan Sovič, trenutno zaseda deseto mesto v državni ligi. Sezono so dobro odprli in na prvih dveh tekmah zabeležili dva tesna poraza proti Ribnici ter Trimu iz Trebnjega, kjer so bili prekratki le za zadetek. Nato so zabeležili še dva poraza proti Izoli in Dobovi, potem pa v 5. krogu presenetljivo premagali Loko v gosteh ter na zadnji tekmi Mariborčane, prav tako v gosteh. Najboljši strelec domače ekipe ter najboljši strelec Lige NLB v letošnji sezoni je Rok Cvetko, ki s 56 zadetki na sedmih tekmah kraljuje na vrhu lestvice.

Žan Šol, rokometaš Gorenja Velenja: »V Slovenj Gradcu nas čaka zelo težka tekma. V prejšnjem krogu so premagali Mariborčane, doma pa še niso dobili točke, zato lahko pričakujemo fanatično igro na vse ali nič saj se bodo hoteli dokazati pred domačimi navijači, ki bodo prav zagotovo napravili peklensko vzdušje. Za našo prvo zmago v gosteh bomo morali ostati mirni ter skoncentrirani do zadnjega piska, kar tudi verjamem da nam bo uspelo.«

8. krog Lige NLB, 2. november, 20.30 (Slovenj Gradec): SLOVENJ GRADEC 2011 : GORENJE VELENJE

Sosedski obračun bo v soboto ob 20:30, prenos pa si bo mogoče ogledati tudi na Sport Klub 2.

Foto: RK GORENJE VELENJE