Po dobrih treh tednih bodo rokometaši Gorenja Velenja nadaljevali z nastopi v državnem prvenstvu. V Ligi NLB za prvaka bodo to soboto gostovali v Škofji Loki, kjer se bodo ob 20. uri zoperstavili tamkajšnjemu Urbanscapeu.

Za moštvo iz Šaleške doline se je nedavni reprezentančni premor z začetka meseca precej zavlekel, saj bi se po prestavljenih terminih pretekli konec tedna morali pomeriti s Celjani, ki pa so tedaj nastopili na zaključnem turnirju Lige SEHA Gazprom. Prvi derbi za točke državnega prvenstva je tako prestavljen na 9. maj.

Škofjeločani so se v Ligo za prvaka prebili kot tretja najboljša ekipa prvega dela tekmovanja, potem ko so na 18 tekmah zbrali 11 zmag, remi in šest porazov. S 122 goli jih je do uspeha vodil Aleks Kavčič, ki bo v prihodnji sezoni oblekel črno-rumeni dres. Slednji je med vidnejšimi posamezniki tudi v borbah za prvaka, saj z 28 zadetki drži mesto med najboljšo četverico, v kateri sta dva rokometaša odigrala tekmo več. Urbanscape je v končnici na štirih preizkusih vpisal nekoliko presenetljivo zmago proti Riku Ribnici (26:24) ter tri poraze.

Na drugi strani Velenjčani v Ligi NLB za prvaka še niso okusili slasti zmage. Po prvi uspeh se bodo v soboto podali brez prvega vratarja Klemna Ferlina in organizatorja igre Roka Ovnička. Prvega muči natrgana prednja stegenska mišica, medtem ko slednji še ni povsem zacelil počenega hrustanca ob prsnici.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Pred sobotnim gostovanjem v Škofji Loki smo vsi optimisti. V zadnjem obdobju smo dobro trenirali. V ekipo se je vrnil Nejc Cehte, kar je za našo ekipo zelo pomembno. Še vedno nas mučijo nekatere ostale poškodbe, zaradi katerih proti Urbanscape Loki zagotovo ne bosta nastopila Rok Ovniček in Klemen Ferlin. Ne glede na to verjamem, da premoremo dovolj kakovostnih igralce. Pričakujem, da bo celotno moštvo izredno motivirano in osredotočeno."

Gregor Potočnik, rokometaš Gorenja Velenja: "Še danes se v živo spomnim tekme iz minule sezone, ko smo v Škofji Loki izgubili z osmimi goli razlike. Grenak okus priokus je ostal, a s soigralci smo trdno odločeni, da ga tokrat popravimo. Škofjeločani igrajo zelo hitro in pogumno. Skupaj igrajo že kar nekaj let, zato se med seboj dobro poznajo. Njihova ekipa je nekoliko nižja, kar nam, visokim igralcem ustreza nekoliko manj. Ne glede na to se na Gorenjsko podajamo z jasnim ciljem. V dvorani Poden si želimo zmage. Želimo se pobrati iz luknje, v katero smo padli sami. Skozi celoten teden smo intenzivno trenirali, da bi se v soboto z gostovanja lahko vrnili s pomembno zmago za našo samozavest. Pričakujem dobro tekmo in uspeh naše ekipe."

LIGA NLB ZA PRVAKA, ZAOSTALA TEKMA 3. KOLA:
Sobota, 21. aprila, ob 20.00: URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE

www.rk-gorenje.com